x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inundațiile devastatoare lovesc din nou Italia. Boris continuă să facă ravagii în Europa

Inundațiile devastatoare lovesc din nou Italia. Boris continuă să facă ravagii în Europa

de Redacția Jurnalul    |    19 Sep 2024   •   19:30
Inundațiile devastatoare lovesc din nou Italia. Boris continuă să facă ravagii în Europa
Sursa foto: Hepta

O furtună puternică a lovit Emilia-Romagna, Italia, ceea ce a dus la inundații severe și la evacuări în masă.

Ciclonul Boris a produs inundații devastatoare în regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei, pentru al doilea an consecutiv. Ploile neîncetate din ultimele 48 de ore au forțat evacuarea a aproximativ 1.000 de persoane din locuințe, iar școlile au fost închise. Acestea sunt cele mai grave din ultimele două decenii și vin după ce furtunile au provocat moartea a cel puțin 24 de persoane în Europa Centrală, dar și în România, scrie Reuters.

Irene Priolo, președintele interimar al regiunii Emilia-Romagna, a declarat pentru RAI că „Boris” a afectat din nou zona, comparând precipitațiile din acest an cu cele din mai 2023, când două valuri de ploi torențiale și alunecările de teren au dus la moartea a 17 persoane și au provocat pagube de 8,5 miliarde de euro.

În prezent, școlile sunt închise și serviciile feroviare sunt suspendate în mai multe provincii. La Lugo, lângă Ravenna, autoritățile au cerut evacuarea tuturor locuințelor de la parter după ce râul Senio a ieșit din matcă.

Primarul din Ravenna, Michele De Pascale, a descris situația ca fiind o „urgență totală”, similară cu inundațiile din luna mai a anului trecut.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: inundatii Italia Ciclonul Boris