x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Steaua revine acasă. Vezi cât va plăti Gigi Becali pentru fiecare meci jucat în Ghencea

Steaua revine acasă. Vezi cât va plăti Gigi Becali pentru fiecare meci jucat în Ghencea

14 Mar 2012   •   17:11
Steaua revine acasă. Vezi cât va plăti Gigi Becali pentru fiecare meci jucat în Ghencea

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a anuntat ca reprezentantii sai si ai FC Steaua au semnat miercuri acordul cadru pentru prestari de servicii privind organizarea de evenimente sportive in competitiile interne in cadrul Complexului Sportiv Ghencea, incheiat pentru perioada 14 martie 2012-30 iunie 2013.

Potrivit acestui acord, FC Steaua va achita "tariful minim" de 24.400 de euro (fara TVA) pentru fiecare eveniment sportiv organizat pe arena din Bulevardul Ghencea, insa CSA Steaua nu precizeaza daca gruparea de fotbal trebuie sa dispute un numar minim de meciuri in aceasta perioada, asa cum a declarat Gigi Becali.

Totodata, FC Steaua trebuie sa incheie un "contract subsecvent" pentru fiecare meci, cel pentru partida cu Astra, din etapa XXI-a fiind semnat.

"Ne costa 24.400 de euro pe meci si am semnat pentru zece meciuri. Mai avem sase meciuri in acest sezon si inca patru jocuri acasa in sezonul viitor, dar dupa aceea ne intoarcem pe Arena Nationala. Avem un stadion tampon acum. Stai sa vezi ca acum vor cere bani si pentru terenurile de antrenament, pentru ca in banii astia nu intra si terenurile. Trebuie semnata o intelegere inaintea fiecarui meci. Pe Arena Nationala ne costa 18.000, iar aici 24.400 de euro. In acesti bani imi dau un bonus de un antrenament inainte de meci", a spus Becali, la Digi Sport.

Ultimul meci jucat de Steaua pe arena din Bulevardul Ghencea a avut loc in etapa a 33-a a sezonului precedent, cand a invins pe FCM Targu Mures, cu scorul de 1-0. De atunci, Steaua a jucat meciurile de pe terenul propriu la Ploiesti (Stadionul Astra), Buzau, Constanta, Cluj-Napoca (Stadionul Dr. Constantin Radulescu) si pe Arena Nationala.

Prima partida pe care Steaua o va juca pe teren propriu pe stadionul din Bulevardul Ghencea va avea loc, duminica, de la ora 20.30, impotriva formatiei Astra Ploiesti.

Echipa patronata de Gigi Becali a renuntat sa mai evolueze pe stadionul din Bulevardul Ghencea de la inceputul acestui sezon. Finantatorul stelist s-a plans de chiria foarte ridicata pe care trebuia sa o plateasca pentru ca echipa sa evolueze pe Stadionul Steaua si a renuntat sa mai foloseasca terenurile din complexul sportiv din Bulevardul Ghencea.

Becali s-a aflat in conflict cu MApN legat de stadionul din Bulevardul Ghencea, dupa ce Clubul Sportiv al Armatei Steaua a sustinut ca FC Steaua are datorii de 250.000 de euro, reprezentand chiria neachitata din ultima perioada. Totusi, CSA Steaua si-a exprima disponibilitatea de a ceda arena si terenurile de antrenament gruparii patronate de Gigi Becali, cu conditia sa fie achitate toate datoriile.

Tribunalul Bucuresti a decis, la 18 octombrie 2011, ca FC Steaua sa plateasca CSA Steaua aproximativ 400.000 de euro, bani reprezentand chiria restanta, utilitati si penalitati de intarziere pentru baza sportiva din Ghencea. CSA Steaua a chemat in instanta FC Steaua deoarece aceasta nu a platit chiria si utilitatile pentru baza sportiva din Ghencea, in perioada iulie 2010 - august 2011.

×