x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Islanda se uită dincolo de Franţa. Meciul titanilor, sâmbătă

Islanda se uită dincolo de Franţa. Meciul titanilor, sâmbătă

29 Iun 2016   •   21:00
Islanda se uită dincolo de Franţa. Meciul titanilor, sâmbătă
Sursa foto: Marco Giudice

Germania – Italia va fi meciul-vedetă al sferturilor de finală de la Euro 2016, însă ochii vor fi aţintiţi şi asupra Islandei, echipă care, după ce a oferit surpriza turneului trimiţând Anglia acasă, va da piept cu ţara gazdă a competiţiei, Franţa. În timp ce islandezii debordează de optimism, germanii şi italienii se laudă reciproc înainte de meciul de sâmbătă.

 

Victoria cu 2-1 în meciul cu Anglia, din optimile Euro 2016, este un eveniment pentru care jucătorii Islandei vor fi lăudaţi toată viaţa lor, a exultat co-selecţionerul nordicilor, Heimir Hallgrimsson, după performanţa istorică a elevilor săi. "Jucătorii au fost fantastici pe teren, dar vreau să le mulţumesc tuturor islandezilor care au venit pe stadion în această seară", a spus Hallgrimsson, care vede deja Islanda în semifinala competiţiei.

"Noi sperăm să avem mai mulţi suporteri pe Stade de France (în sfertul de finală cu Franţa - n.r.), precum şi pentru meciul ulterior", a spus tehnicianul. Celălalt selecţioner al Islandei, Lars Lagerbaeck, a avertizat, însă, că meciul cu Franţa, de duminică, va fi mai dificil decât cel cu Anglia. "Contra Franţei, pentru mine este un meci şi mai mare. Eu sunt, poate, singurul care gândeşte asta în echipa noastră, dar Franţa este şi mai mare decât Anglia", a spus Lagerbaeck.

 

Conte: Germania este cu o clasă peste restul

 

Mai puţin entuziast s-a arătat antrenorul Italiei, Antonio Conte, care după ce a eliminat Spania în optimi (2-0) va înfrunta Germania în sferturi. "Vom juca împotriva celei mai bune echipe a turneului, fără excepţie. Va trebui să facem un efort titanic, sâmbătă. Avem multe obstacole înainte, dar ştim că la greu Italia se descurcă bine. Totuşi, Germania este cu o clasă peste restul", a declarat Conte. Statistica arată, însă, că Germania nu a reuşit niciodată să treacă de Italia într-un turneu final.

"Nu i-am bătut niciodată într-un turneu, dar nici nu avem un complex faţă de Italia", a comentat selecţionerul germanilor, Joachim Low, care a fost înfrânt de Italia, la ediţia trecută, în semifinale, cu scorul de 2-1. "Acum sunt alte echipe. Sunt optimist înainte de sferturi, dar trebuie totuşi să rămânem modeşti şi să înălţăm ştacheta. Jocul pe care l-am arătat până acum nu este suficient de bun ca să ne asigure câştigarea turneului", a spus Low.

Antrenorul Antonio Conte a recunoscut că Italia nu are jucători-vedetă, motiv pentru care a pregătit selecţionata să evolueze ca o echipă de club. "Singura metodă care ne asigură succesul este să jucăm ca o echipă de club. De doi ani încerc să fac asta să se înţeleagă. Timp de o lună am lucrat intensiv tactic şi fizic pentru a suda acest colectiv", a spus Conte.

 

 

×