x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Halep e în sferturi. Begu, eliminată

Halep e în sferturi. Begu, eliminată

de Mihai Igirosanu    |    25 Ian 2015   •   22:07
Halep e în sferturi. Begu, eliminată

A treia jucătoare a lumii şI a treia favorită la Australian Open, Simona Halep s-a calificat ieri dimineaţă, după o evoluţie la fel de consistentă, în sferturile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Melbourne.

Pe arena Rod Laver, Simona a învins-o pe belgianca Yanina Wickmayer cu scorul de 6-4, 6-2, la capătul unui meci în care ceva echilibru s-a consemnat doar în primul set. Românca şi-a egalat astfel performanţa de anul trecut, când era eliminată în aceeaşi fază a competiţiei de către slovaca Dominika Cibulkova. 

“Sunt mulţumită de nivelul de joc, m-a învins de câteva ori înainte, dar acum cred mi-am luat revanşa. Sunt fericită că am jucat cel mai bun tenis al meu. Cred că mi-am îmbunătăţit mult jocul, am servit mai bine, am fost agresivă, am deschis bine terenul, m-am descurcat foarte bine. Nu sunt aşa de calmă pe teren, dar încerc să rămân concentrată, nu e uşor să pierzi puncte pe care crezi ar fi trebuit să le câştigi, dar încerc să-mi menţin concentrarea şi să joc cel mai bun tenis”, a declarat Halep imediat după meciul care a durat o oră şI 20 de minute.

În sferturile de finală, Simona Halep o va întâlni pe rusoaica Ekaterina Makarova, locul 11 în clasamentul WTA, cea care a eliminat-o în optimi, de o manieră categorică, pe nemţoaica Julia Goerges, 6-3, 6-2. Makarova este într-o formă excelentă, ea aflându-se, chiar alături de Simona, pe lista scurtă a jucătoarelor care n-au cedat niciun set până acum pe cimentul din Melbourne Park. În afară de cele două, fără set pierdut sunt poloneză Agnieszka Radwanska şI bielorusa Victoria Azarenka.

Din păcate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Irina Camelia Begu a părăsit turneul, fiind eliminată de canadianca Eugenie Bouchard, scor 1-6, 7-5, 2-6. în ciuda înfrângerii, românca rămâne cu cea mai bună performanţă a sa într-un turneu de Mare Şlem, prezenţa în optimi aducându-i şi un premiu substanţial, în valoare de 175.000 de dolari.

×