x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Peste 150 de pasionaţi ai sporturilor pe ape, aşteptaţi la a 9-a ediţie a Mureş Marathon

Peste 150 de pasionaţi ai sporturilor pe ape, aşteptaţi la a 9-a ediţie a Mureş Marathon

17 Apr 2018   •   15:35
Peste 150 de pasionaţi ai sporturilor pe ape, aşteptaţi la a 9-a ediţie a Mureş Marathon

Peste 150 de pasionaţi ai sporturilor pe apă sunt aşteptaţi la ediţia a 9-a a Mureş Marathon, un concurs amator de rafting, caiac şi canoe, care implică şi o probă de slalom pe ape repezi, care se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni, în Defileul Topliţa-Deda, între localităţile Meştera şi Răstoliţa.  

"Mureş Marathon va avea loc în perioada 20-22 aprilie în Defileul Mureşului, startul maratonului se va da la Meştera, iar finişul va fi la Răstoliţa, adică o distanţă de 24 de kilometri. Concursul Mureş Marathon a ajuns deja la cea de a noua ediţie (...). Proba de slalom va începe vineri, de la ora 10,00, startul la maraton va fi în localitatea Meştera, la ora 14,00, iar finişul va fi în localitatea Răstoliţa. Distanţa pe care trebuie să parcurgă fiecare concurent sau echipaj este de 24 kilometri. Concursul va cuprinde 8 categorii", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Iulia Vizi, unul dintre organizatori. 

Pentru ambarcaţiunile înscrise în concursul Mureş Marathon, fiecare participant trebuie să-şi prezinte echipamentul de protecţie. 

Organizatorul principal al competiţiei, Madaras Balazs, de la Outdoor Experience, a arătat că gradul de dificultate al acestei competiţii este unul redus, astfel încât orice amator să poată parcurge traseul. 

"De la început am venit cu ideea să găsim un loc în care orice pasionat să poată vâsli. Între Meştera şi Răstoliţa este o zonă foarte frumoasă, dar nu foarte dificilă. Debitul crescut al râului Mureş de acum influenţează dificultatea traseului, fiindcă un curent mai puternic duce al a un grad de dificultate uşor crescută, dar concurenţii care vin au mai vâslit, chiar dacă sunt amatori, dificultatea râului nu pune probleme. Concursul va cuprinde 8 categorii, startul se va da pe categorii. Cei care ajung pe podium primesc medalii şi cupe, ceilalţi primesc câte un premiu pe baza tragerii la sorţi. Deci aproape jumătate dintre concurenţi pleacă cu ceva acasă. Faţă de anul trecut, numărul participanţilor va fi mai mare, anul trecut a fost zăpadă şi gheaţă, dar acum aşteptăm peste 150 de participanţi", a arătat Madaras Balazs. 

Acesta a precizat că, în ultimii ani a remarcat o creştere a numărului de participanţi şi practicanţi ai sportului pe apă. 

Echipa Outdoor Experience organizează în fiecare an Mureş Marathon, cel mai mare concurs pe ape repezi din ţară, care are ca scop promovarea sporturilor pe ape repezi (caiac ww, canoe ww, rafting) şi King of the Jiu, singurul concurs de whitewater kayak din România. AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: sporturi pe apa