x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA 250 de la Melbourne

Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA 250 de la Melbourne

de Razvan Voiculescu    |    08 Ian 2022   •   07:09
Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA 250 de la Melbourne
Sursa foto: Hepta

Simona Halep (20 WTA) s-a calificat în prima finală a anului la turneul WTA 250 de la Melbourne, dotat cu premii în valoare totală de 239.477 de dolari, după o victorie clară în fața tinerei chinezoaice Qinwen Zheng (126 WTA), scor 6-3 6-2.

Fostul lider mondial Simona Halep a controlat întregul meci și a obținut victoria după o oră și 41 de minute. Simona va juca astfel cea de-a 41-a finală a carierei și va încerca să obțină trofeul WTA cu numărul 23. Românca se află la cel de-al 13-lea sezon consecutiv în care a ajuns într-o finală de simplu WTA. Prima finală a lui Halep a venit în 2010, iar ea nu a mai ratat un an fără cel puțin o apariție într-o finală de atunci.

Simona Halep - Veronika Kudermetova, finala de la Melbourne Summer Set 1

Simona Halep se va duela în finală cu rusoaica Veronika Kudermetova (Rusia, 31 WTA), după ce Naomi Osaka (Japonia, 13 WTA) s-a retras înaintea semifinalei cu rusoaica. Simona Halep conduce cu 2-0 în meciurile directe cu Veronika Kudermetova.

Românca a câștigat un premiu de 18.037 de dolari și 180 de puncte! Campioana turneului de la Melbourne, care este unul pregătitor pentru Australian Open, va încasa un cec de 31.000 de dolari și 280 de puncte WTA. Câștigarea turneului i-ar putea asigura lui Halep o ascensiune până pe poziția a 13-a a clasamentului WTA.

 

 

 

 

"E un sentiment frumos să ajung în finală chiar în primul turneu al anului. Sunt fericită, cred că am jucat bine astăzi, amândouă am jucat bine și e frumos să văd că pot începe anul atât de bine, având în vedere că anul trecut nu a fost atât de ușor.

La câteva mingi, am simțit forța ei, este destul de puternică și nu e ușor să le returnezi. Cu siguranță, serviciul m-a ajutat mai mult astăzi, mi-am relaxat brațul mai mult decât ieri, pentru că ieri a fost groaznic.

Azi am jucat mai bine și mă bucur pentru asta. Lecția este că încă iubesc tenisul și încă îmi place să fiu pe teren, așa că iată-mă aici. Vreau să uit de anul trecut, de accidentarea aceea, vreau să mă bucur acum, să joc cel mai bun tenis al meu în fiecare meci și să muncesc mai mult", a declarat Simona Halep, după meci.

 

×
Subiecte în articol: simona halep