x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Academia Atlantykron, Insula viitorului

Academia Atlantykron, Insula viitorului

de Diana Scarlat    |    25 Iul 2017   •   18:50
Academia Atlantykron, Insula viitorului

Ediţia 28 a Academiei Atlantykron se va desfăşura în perioada 28 iulie - 6 august, pe insula dunăreană Atlantykron, în dreptul castrului roman Capidava. Purtând genericul „Insula viitorului”, Atlantykron este singurul eveniment de acest gen din România cu o tradiţie de 28 de ani şi, potrivit multor invitaţi speciali din străinătate, un eveniment de profil unic în lume.

 

„Academia de Vară pentru Tineret, Ştiinţă, Cultură, Artă şi Sport „Atlantykron” este deja recunoscută ca un eveniment unic în lume, atât prin tematică şi cadrul natural în care are loc, cât şi prin constanţă. Ştiinţă, cultură, arte, proză, turism, antreprenoriat, sport, sunt câteva din activităţile pentru care pot opta participanţii tineri. Inedita Academie, organizată în natură şi departe de civilizaţia urbană, are ca scop accesul tinerilor la cunoaştere şi tehnologie de ultimă generaţie şi reuneşte experţi de talie mondială, dintre care unii au primit premiul Nobel și predau gratuit cursuri tinerilor interesaţi, pe o insulă care are mai puţin de un kilometru pătrat”, exlică Traian Bădulescu, specialistul în turism al cărui hobby este literatura SF, astfel încât a devenit promotor al evenimentului.

Printre invitaţii speciali ai acestei ediţii se numără scriitorul şi jurnalistul de ştiinţă Alexandru Mironov, care va coordona conferinţele zilnice „Lumea de mâine”, Prof. Dr. Teodor Vasile, psiholog, Prof. Dr. Leon Zăgrean, Lucian Boronea, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), maestrul în artă culinară Petrişor Tănase şi Maria Sionionescu, profesor asociat la Institutul Spaţial şi de ştiinţe astronautice din cadrul Agenţiei de Explorare Aerospaţială a Japoniei (JAXA).  Vor fi şi invitaţi virtuali: Dumitru Dorin Prunariu, astronaut, primul şi singurul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic, cercetătoarea americană Erisa K Stilley, de la Jet Propulsion Laboratory, Dr. Ing. Florin Munteanu şi Ravi Prakash, inginer JPL NASA, responsabil cu misiunea Curiosity de pe Marte şi alţii. În plus, 30 de jurnalişti, bloggeri şi agenţi de turism, din România şi din străinătate, veniţi să descopere potenţialul turistic al regiunii Cernavoda, vor asista la deschiderea Academiei Atlantykron.

Se vor face demonstraţii ştiinţifice, cursuri de artă şi de comunicare, aşa cum în nicio şcoală nu se predau, participanţii stând pe iarbă, sub cerul liber, sub stele. Organizatorii actualei ediţii a Academiei Atlantykron sunt Centrul Pentru Studii Complexe şi Fundaţia World Genesis din SUA în colaborare cu Societatea CYGNUS din Suceava, cu Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport, cu Institutul de Ştiinţe Spaţiale, cu Asociaţia pentru Inovaţie, cu HUP Center pentru Dezvoltarea Performanţei, cu SARS Romania (Search and Rescue Service) şi cu sprijinul revistei Ştiinţă şi Tehnică. Sunt aşteptaţi circa 500 de tineri participanți, lectori, invitaţi şi organizatori din toate zonele ţării.

×