x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Elevi, trataţi de autorităţi cu îngheţată de “Lapte şi corn”

Elevi, trataţi de autorităţi cu îngheţată de “Lapte şi corn”

de Monica Cosac    |    12 Ian 2017   •   19:30

Deşi pentru unii copii proveniţi din familii sărace alimentele primite la şcoală reprezintă, de multe ori, “singura mâncare”, cornurile distribuite prin programul guvernamental “Laptele şi cornul” au fost aduse înghețate la o școală din judeţul Harghita. Incidentul a fost reclamat la Protecția Consumatorilor chiar de către directorul unității de învățământ, care spune că cei mici ar putea primi cornuri calde de la brutăria locală.

Directorul Școlii Gimnaziale din Valea Rece, comuna Lunca de Jos, Racz Arpad, a reclamat faptul că, în cursul zilei de marți, cornurile au fost aduse înghețate, iar cele de luni au fost primite cu mare întârziere. şi solicită verificarea situației și remedierea deficiențelor.

“Programul acesta nu e bun, în acest fel. Ar trebui să ajungă și în București că nu e bine așa. Noi avem o brutărie foarte bună în Lunca de Jos, distribuie la fiecare magazin pâine și corn și nu vine de la Ploiești cornul. Și, să fim sinceri, la - 30 de grade nici nu are cum să vină neînghețat cornul, dar de la brutăria locală ar putea să vină la școală un corn mai bun”, a spus, citat de Agerpres, directorul Racz Arpad, menţionând că produsele din cadrul programului să fie distribuite de firme locale și nu aduse de la sute de kilometri. Cu atât mai mult cu cât unii copii mănâncă acest corn, pentru ei fiind “singura mâncare”, susţine directorul.

Potrivit reprezentanţilor Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Harghita, pe numele firmei respective au fost depuse mai multe reclamaţii ce vizează, în principal, calitatea produselor livrate.

 

Amendaţi la “calitate”

Doar în luna decembrie, spre exemplu, distribuitorul acestor produse a fost amendat de trei ori, cu suma totală de 40.000 de lei, pentru deficiențe cum ar fi: cornuri expirate, lipsă la gramaj, pachete de biscuiți cu conținut sfărâmat și cu conținut mai redus.

Cu toate că mai mulţi directori de școli au sesizat că produsele livrate sunt de proastă calitate, vechi, că se livrează o singură dată pentru toată săptămână, iar copiii spun că au gust neplăcut, contractul cu firma respectivă nu a fost reziliat de Consiliul Județean Harghita, care este beneficiarul acestuia.

 

Firma care distribuie produsele de panificație pentru copii este din Turda, însă acestea sunt produse în județul Prahova, de către o altă societate.

×