x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Aeroportul Internațional Henri Coandă, amendă de 10.000 de lei din cauza temperaturii

Aeroportul Internațional Henri Coandă, amendă de 10.000 de lei din cauza temperaturii

de Redacția Jurnalul    |    29 Iun 2024   •   20:05
Aeroportul Internațional Henri Coandă, amendă de 10.000 de lei din cauza temperaturii

Aeroportul Internațional Henri Coandă a primit o amendă de 10.000 de lei din cauza temperaturii din zonele plecări și sosiri, precum și din saloanele din zona internațională Schengen și non-Schengen.

În urma apariției în spațiul public a unor informații care semnalau defecțiuni la sistemul de ventilație din Aeroportul Internațional Henri Coandă și a temperaturilor caniculare din aceste zile, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat acest obiectiv gestionat de Compania Națională de Aeroporturi București.

Verificările au confirmat existența unei temperaturi ambientale peste limita normală, respectiv între 24-31 grade Celsius în zonele terminalelor Plecări și Sosiri, precum și în saloanele din zona internațională Schengen și non-Schengen, spun cei de la ANPC.

Comisarii ANPC au amendat aeroportul cu 10.000 de lei și i-au cerut să remediezei deficiența în termen de 48 de ore.

„Totodată, în ceea ce privește întârzierile sau anulările de zboruri, cu care pasagerii aerieni s-au confruntat, în ultimele zile, companiile aeriene au informat instituția noastră, că aceste probleme sunt generate de o situație la nivelul spațiului aerian european, grav afectat din cauza problemelor de gestionare a sloturilor aeroportuare cauzate de fenomene meteorologice multiple și simultane care au avut loc în întreaga Europă. Într-o singură zi, de exemplu, spațiul aerian european a înregistrat aproximativ 450.000 de minute de întârziere, dintre care 360.000 din cauza condițiilor meteorologice, cu întârzieri semnificative de peste 3 ore, ceea ce a dus la anularea și reprogramarea zborurilor. ANPC recomandă pasagerilor, în aceste condiții, să se informeze permanent cu privire la condițiile meteorologice din țara de destinație, ca și din cea de plecare și să țină legătura cu companiile aeriene”, transmite sursa citată.

(sursa: Mediafax)

×