x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al-Assad la Moscova: Fără intervenţia militară rusă, terorismul s-ar fi extins în regiune (Kremlin)

Al-Assad la Moscova: Fără intervenţia militară rusă, terorismul s-ar fi extins în regiune (Kremlin)

21 Oct 2015   •   11:35
Al-Assad la Moscova: Fără intervenţia militară rusă, terorismul s-ar fi extins în regiune (Kremlin)
Sursa foto: Foto: kremlin.ru

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, aflat marţi seara într-o vizită la Moscova, i-a mulţumit şefului statului rus, Vladimir Putin, pentru 'ajutorul' său în conflictul sirian şi a declarat că, fără intervenţia militară rusă în Siria, terorismul ar fi continuat să câştige teren în regiune, relatează AFP şi Reuters.

Citeşte şi Assad, vizita la Kremlin. Intalnire cu Putin

În timpul întrevederii, Vladimir Putin a afirmat că Rusia este pregătită să contribuie la găsirea unei soluţii politice în Siria şi va colabora strâns cu alte state puternice ale lumii care susţin o rezolvare paşnică a conflictului sirian.

'Aş vrea să exprim imensa recunoştinţă întregii conduceri a Federaţiei Ruse şi poporului rus pentru ajutorul pe care îl acordă Siriei. Mulţumim pentru sprijinul faţă de unitatea şi independenţa Siriei. Paşii politici făcuţi de Federaţia Rusă de la începutul crizei nu au permis ca evenimentele din Siria să urmeze un scenariu tragic', a spus Al-Assad, potrivit transcriptului întâlnirii sale cu preşedintele rus.

Şeful statului rus a afirmat, la rândul său, că evoluţiile pozitive de pe frontul din Siria vor oferi baza pentru o soluţie politică durabilă, cu implicarea tuturor forţelor politice şi grupurilor etnice şi religioase.

'Suntem gata să ne aducem contribuţia nu numai la desfăşurarea acţiunilor militare în combaterea terorismului, dar şi în timpul procesului politic. Acest lucru, desigur, se va întâmpla în strânsă legătură cu alte puteri mondiale şi cu ţări din regiune care sunt interesate de o soluţionare paşnică a conflictului', a afirmat Vladimir Putin, conform transcriptului întâlnirii cu liderul sirian.

Moscova susţine că operaţiunile sale în Siria vizează grupările teroriste, în special gruparea Statul Islamic. Însă SUA, care conduc coaliţia internaţională ce efectuează de un an lovituri aeriene împotriva grupării jihadiste din Siria, acuză Rusia că intevenţia sa are de fapt ca scop salvarea regimului de la Damasc, condus de aliatul său, preşedintele Bashar al-Assad. Agerpres.

×
Subiecte în articol: bashar al-assad Vladimir Putin