x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALERTĂ! ISIS anunță un Crăciun însângerat în Europa și publică un poster cu Papa Francisc decapitat: "Vom transforma sărbătorile în masacru

ALERTĂ! ISIS anunță un Crăciun însângerat în Europa și publică un poster cu Papa Francisc decapitat: "Vom transforma sărbătorile în masacru

20 Noi 2017   •   20:18
ALERTĂ! ISIS anunță un Crăciun însângerat în Europa și publică un poster cu Papa Francisc decapitat: "Vom transforma sărbătorile în masacru

O grupare pro Stat Islamic a publicat un poster cu Papa Francisc decapitat, la doar câteva zile după ce a anunțat un "Crăciun însângerat în Europa".

Wafa Media Foundation, o grupare pro ISIS, a dat publicității un poster în care un jihadist apare cu un cuțit în mână deasupra cadavrului unui prizonier, în celebra uniformă portocalie, și ține în mână capul decapitat lîngă care stă scris numele 'Jorge Mario Bergoglio', scrie Daily Mail, care nu publică întreaga imagine.

"Jur să răzbun fiecare picătură de sânge pe care ați vărsat-o și fiecare casă pe care ați distrus-o. Jur că veți simți amărăciunea morții și vom transforma sărbătorile voastre în masacru. Nu vă veți bucura de viața în casele voastre", este mesajul care însoțește această imagine.

În posterul părut pe SITE Intelligence Group este înfăţişat un jihadist la volanul unei maşini mergând cu viteză mare, proiectându-se în Biserica Sfântul Petru de la Vatican. Litere mari scrise cu roşu avertizează că atacul se va produce chiar de Crăciun, în Biserica Sfântul Petru de la Vatican, adică exact acolo unde va sluji Suveranul Pontif în noaptea de Crăciun. În acelaşi poster, jihadistul care se pregăteşte să se proiecteze cu maşina în biserică are în vehicul său arme de asalt pe bancheta pasagerului şi foloseşte un sistem de navigaţie prin satelit. 

Analiștii se tem că lupi singuratici, adepți ai ISIS, vor comite atacuri teroriste, după ce gruparea jihadistă a fost învinsă în Siria și Irak de coaliția internațională, care a reușit să pună capăt așa-numitului "Califat islamic".

Anul trecut, de Crăciun, o maşină s-a proiectat cu maşina într-o piaţă de Crăciun din Germania, din Berlin, omorând 12 persoane şi rănind câteva zeci. Atacul i-a fost atribuit lui Anis Amri, căruia autorităţle i-au refuzat acordarea de azil, din Tunisia. Ulterior, el a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţia în apropiere de poliţia din Milano.

Atacurile sinucigaşe cu vehicule s-au perpetuat în mai multe oraşe din Europa, dar şi în Statele Unite.

Anul acesta, pe 31 octombrie, la New York, Sayfullo Saipov a intrat cu un camion pe o pistă dedicată bicicliștilor și a ucis opt oameni.Observator.tv

×