x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop 5 cele mai generoase zodii: Pragmatice, ingenioase, amabile, empatice

5 cele mai generoase zodii: Pragmatice, ingenioase, amabile, empatice

de Moira Dună    |    21 Sep 2024   •   07:00
5 cele mai generoase zodii: Pragmatice, ingenioase, amabile, empatice

Comportamentul uman parcurge un spectru larg între filantropie și avariție. Deși nu lipsesc escrocii, care îți vor lua tot ce ai dacă îi lași, există și mulți oameni binevoitori, altruiști, darnici. 

Generozitatea se poate manifesta prin cadouri materiale, petrecând timp cu cineva atunci când nu ai alte treburi presante sau prin simple acte de compasiune.

Iată 5 cele mai darnice semne zodiacale:

1. Leu
Generozitatea este singurul domeniu în care Leul nu-și lasă ego-ul gigantic să-i stea în cale. Pot fi atât de generoși încât pare suprarealist: „Oh, vii în orașul meu în mijlocul iernii și nu ai unde să stai? Ei bine, locuiesc într-o garsonieră, cu o saltea, dar e în regulă – voi dormi afară în zăpadă!” Și chiar vor dormi afară în zăpadă. Leii îți vor da ultima felie de pizza, ultima bucată de tort, cămașa de pe ei și îți vor îndesa ultimii lor bani în buzunar. Uneori aproape că pare prea mult. Ei nu așteaptă nimic în schimb și vor refuza adesea încercările tale de generozitate reciprocă aproape ca și cum i-ai insulta.

2. Vărsător
Introvertiți cu gândire liberă, care au și o minte socială intensă – pare o contradicție, dar chiar nu este – Vărsătorii își folosesc generozitatea ca parte a unei scheme mai ample de a construi o lume mai echitabilă. Însuși faptul că ies în evidență din mulțime le permite să vadă imaginea de ansamblu și, piesă cu piesă, să împingă prezentul spre un viitor mai luminos. Ca semn de aer extrem de intelectual, își folosesc mintea pentru a te ajuta. Nimeni nu va oferi soluții mai ingenioase la problemele tale decât un Vărsător. Odată ce ești un personaj important în constelația lor, ei fac tot posibilul pentru a se asigura că ești bine. Dar trebuie să realizezi că ești doar una dintre multele stele de pe cer pe care le ajută.

3. Capricorn
Odată ce te întâlnești cu un Capricorn căruia îi pasă de tine, îți vei da seama că are o abilitate neobișnuită de a discerne ceea ce ai nevoie, fără să fie nevoie să-i ceri vreodată - și îți vor oferi ce dorești pentru tot restul vieții. Când vor afla ce îți place și/sau ce ai nevoie, te vor bombarda. Fie că este vorba de un masaj la picioare, de o baie fierbinte sau de o curățare și dezinfectare de mult așteptată a întregului spațiu de lucru, ei pot simți ce ai nevoie chiar înainte de a cere. Și, chiar dacă nu este generozitate în sensul cel mai pur al cuvântului atunci când așteaptă ceva în schimb, nu îți vor aminti niciodată de toate lucrurile pe care le-au făcut pentru tine.

4. Săgetător
Generozitatea Săgetătorilor se manifestă cel mai bine atunci când vine vorba de a-și împărtăși timpul prețios cu tine. Indiferent cât de ocupați ar fi, vor găsi o modalitate de a răspunde atunci când trimiți semnalul de primejdie. Chiar dacă sunt la spital cu o persoană dragă care este grav bolnavă, își vor dedica câteva minute pentru a-ți întoarce apelul și a-ți asculta problemele. Dar, din moment ce sunt și generoși cu cei dragi, vor rămâne în camera de spital urmărindu-i, în timp ce îți ascultă plângerile, indiferent cât de banale sunt. Dacă ești prieten cu cineva care este un psihiatru mobil neplătit, non-stop, sunt șanse să fie un Săgetător.

5. Pești
Ca semn de apă cu intuiție profundă și rezerve vaste de compasiune, Peștii simt durerea poate chiar mai mult decât îți dai seama. Dar faptul că sunt practic un burete empatic viu, îi poate face puțin prea moi. Amabilitatea lor extinsă se aplică în special celor dragi, chiar dacă aceștia nu merită și profită de generozitatea lor. Peștii sunt singurul semn de pe această listă care poate fi descris drept generos față greșeală, unde bunăvoința lor necontrolată se poate răspândi într-un comportament favorabil. Pentru a trăi o viață echilibrată, trebuie să fie însă puțin mai generoși cu ei înșiși, potrivit collective.world.
 

×
Subiecte în articol: zodii darnic generos