x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac terorist cu zeci de morți și sute de răniți

Atac terorist cu zeci de morți și sute de răniți

31 Mai 2017   •   11:43
Atac terorist cu zeci de morți și sute de răniți

Cel puţin 80 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 350 au fost rănite miercuri dimineaţă după explozia unui vehicul capcană în zona cartierului diplomatic din centrul capitalei afgane Kabul, relatează Reuters, citând un responsabil al Ministerului Sănătăţii. 

Talibanii au negat că ar avea vreo responsabilitate în atac. Într-o declaraţie de presă, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că luptătorii talibani nu au fost implicaţi şi a anunţat că mişcarea a condamnat astfel de atacuri aleatorii care provoacă victime în rândul civililor. 

Atacul este unul dintre cele mai grave produse în ultimele luni la Kabul. 

"Din păcate, bilanţul a ajuns la 80 de morţi şi peste 300 de răniţi, între care multe femei şi copii", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului menţionat, Waheed Majroh, citat de AFP, subliniind că bilanţul s-ar putea agrava având în vedere că noi corpuri continuă să fie scoase de sub dărâmături. 

Explozia a fost provocată de un "kamikaze care a detonat un vehicul capcană în apropiere de piaţa Zanbaq" din Kabul, chiar în centrul cartierului diplomatic şi lângă un punct de control care duce la palatul prezidenţial. Deflagraţia a fost într-atât de puternică încât a provocat "distrugeri materiale" mai multor ambasade străine, conform AFP. 

Clădirea Ambasadei Germaniei a fost avariată şi unele clădiri din apropiere sunt încă în flăcări, în ciuda eforturilor depuse de pompieri, a relatat televiziunea locala. Un bilanţ precedent consemna 49 de morţi şi sute de răniţi. AGERPRES

×