x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac terorist la o moschee din Arabia Saudită: 4 morți

Atac terorist la o moschee din Arabia Saudită: 4 morți

30 Mai 2015   •   18:00
Atac terorist la o moschee din Arabia Saudită: 4 morți

Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm atacul terorist care a vizat o moschee din oraşul Dammam, în Arabia Saudită, soldat cu patru morţi şi mai mulţi răniţi, se arată într-un comunicat.

"MAE român transmite condoleanţe familiilor îndoliate şi însănătoşire grabnică celor răniţi. Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă solidaritatea faţă de poporul saudit şi reafirmă susţinerea României pentru eforturile depuse de autorităţile de la Riad în lupta împotriva terorismului transnaţional", precizează comunicatul MAE transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Două persoane şi-au pierdut viaţa după ce un vehicul a explodat în faţa unei moschei şiite din oraşul Dammam, în estul Arabiei Saudite, au relatat vineri Reuters şi AFP.

Un martor a declarat că se afla împreună cu familia în apropiere de moschee când s-a produs brusc o explozie, în timp ce avea loc slujba de vineri.

Atacul a survenit la o săptămână de la un atentat sângeros comis împotriva minorităţii şiite din Arabia Saudită şi revendicat de gruparea Statul Islamic.

Sursa: Agerpres 

×