x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorul exploziei de la Bruxelles era un marocan de 36 de ani din Molenbeek, conform Parchetului belgian

Autorul exploziei de la Bruxelles era un marocan de 36 de ani din Molenbeek, conform Parchetului belgian

21 Iun 2017   •   13:02
Autorul exploziei de la Bruxelles era un marocan de 36 de ani din Molenbeek, conform Parchetului belgian

Bărbatul împuşcat marţi seară în Gara Centrală de la Bruxelles după ce a declanşat explozia unei bombe cu cuie era un cetăţean marocan în vârstă de 36 de ani, care nu era cunoscut pentru antecedente teroriste, a informat miercuri Parchetul belgian, într-o conferinţă de presă, transmit AFP, Reuters şi la Libre Belgique. 

'Ieri, la ora 20.39 (18.39), un bărbat a intrat în Gara Centrală (...) El şi-a apucat valiza strigând şi provocând o explozie parţială (...) Geanta a explodat o a doua oară cu foarte mare violenţă. Conţinea cuie şi mici butelii cu gaz', a declarat procurorul Eric Van Der Sypt. 

Marocanul, identificat cu iniţialele O.Z., era născut la 12 ianuarie 1981, locuia în cartierul Molenbeek din Bruxelles şi a acţionat singur, a precizat procurorul. 

Conforma acestuia, bărbatul nu era înarmat şi nu purta vestă cu explozibili. 

Potrivit unui angajat al căilor ferate, el a strigat 'Allahu akbar' înainte de a fi împuşcat mortal de militarii unei patrule. 

Nimeni altcineva nu a fost rănit în incident. 

Presa belgiană a scris anterior, citând o sursă din cadrul poliţiei, că prenumele marocanului ar fi Oussama şi că poliţia a întreprins o percheziţie la domiciliul său de pe bulevardul Louis Mettewie din Molenbeek-Saint-Jean, aproape de Anderlecht. 

Bărbatul nu ar fi fost cunoscut pentru acte de radicalism sau terorism, ci pentru probleme legate de droguri. 

Miercuri dimineaţă, după reuniunea Consiliului naţional de securitate, premierul belgian Charles Michel a declarat că autorităţile nu au indicii privind iminenţa unui atac. 

Charles Michel a precizat că vor fi luate măsuri suplimentare de securitate pentru evenimentele care presupun prezenţa unui mare număr de persoane, cum sunt concertele, arătându-se ferm că Belgia nu se va lăsa intimidată. AGERPRES

×