x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bombardierele ruse continuă să utilizeze spaţiul aerian al Iranului pentru lovituri în Siria

Bombardierele ruse continuă să utilizeze spaţiul aerian al Iranului pentru lovituri în Siria

11 Feb 2017   •   13:50
Bombardierele ruse continuă să utilizeze spaţiul aerian al Iranului pentru lovituri în Siria

Bombardierele ruse continuă să utilizeze spaţiul aerian al Iranului pentru lovituri în Siria, a declarat sâmbătă amiralul Ali Shamkhani, coordonatorul iranian al acţiunilor politice, militare şi în domeniul securităţii cu Rusia şi Siria, informează AFP. 

În august 2016, avioane de vânătoare şi bombardament ruse au utilizat pentru prima dată o bază militară iraniană, situată în vestul ţării, pentru a întreprinde lovituri aeriene asupra poziţiilor jihadiste în Siria. 

Bombardierele ruse "utilizează spaţiul aerian iranian şi acest lucru continuă, pentru că avem cu Rusia o cooperare totalmente strategică", a declarat Shamkhani, care este şi secretar al Consiliului Naţional Suprem pentru Securitate, potrivit agenţiei Fars. 

"În cazurile recente, bombardierele ruse nu au avut nevoie de realimentare" la sol, a afirmat el. "Folosirea spaţiului aerian al Iranului de către avioane ruse se face sub condiţia unei decizii comune care ţine cont de nevoile pe teren în lupta împotriva terorismului", a mai spus Shamkhani, citat de agenţia Irna. 

Iranul şi Rusia cooperează strâns în Siria şi susţin politic, financiar şi militar regimul lui Bashar al-Assad. 

Teheranul trimite inclusiv "consilieri militari" şi "voluntari" care să lupte alături de armata siriană împotriva grupărilor de insurgenţi şi jihadişti.

AGERPRES

×