x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ”Britanicii îl detestă pe Charles!” După 20 de ani de la moartea Prințesei Diana, ies la iveală detalii incredibile

”Britanicii îl detestă pe Charles!” După 20 de ani de la moartea Prințesei Diana, ies la iveală detalii incredibile

21 Aug 2017   •   16:20
”Britanicii îl detestă pe Charles!” După 20 de ani de la moartea Prințesei Diana, ies la iveală detalii incredibile

Ceremoniile de comemorare a 20 de ani de la moartea prințesei Diana adâncesc antipatia britanicilor față de prințul Charles. Doar o treime dintre aceștia crede că prințul a adus o contribuție benefică monarhiei, potrivit unui sondaj publicat luni și preluat de AFP.

Nici Camilla, cea de-a doua soție a prințului, care i-a fost iubită încă din timpul căsătoriei cu Lady Di, nu iese prea bine în sondaj. Doar 14% dintre cei intervievați doresc să le fie regină după ce Charles îi va succeda la tron mamei sale, regina Elisabeta a II-a, potrivit sondajului realizat de institutul You Gov.

În 2013, 60% dintre britanici apreciau ca pozitivă contribuția adusă de Charles monarhiei, comparativ cu 36%, procentul înregistrat în prezentul sondaj. Mai mult de un sfert (27%) consideră contribuția sa chiar negativă, față de 15% acum patru ani.

În plus, 39% ar dori doar titlul de prințesă consoartă pentru Camilla dacă Charles va deveni rege, în timp ce 30% sunt de părere că nu ar trebui să aibă niciun titlu.

Comemorarea morții prințesei Diana într-un accident de mașină care a avut loc într-un tunel din Paris, la 31 august 1997, a prilejuit difuzarea, de către posturile de televiziune britanice, a mai multor documentare și publicarea unei serii de articole în presa tabloidă, în ultimele săptămâni.

Penny Junor, autorul unei recente cărți biografice despre Camilla, spune că britanicii nu l-au iertat pe Charles pentru eșecul căsătoriei cu ''prințesa inimilor'', în ciuda activismului său pentru probleme de mediu sau implicării în acțiuni de caritate.

Sondajul, comandat de agenția Press Association, a fost realizat online, pe un eșantion de 1.614 de persoane, chiar înainte de difuzarea pe postul de televiziune Channel 4, la începutul lunii august, a unui documentar incisiv care insistă asupra eșecului căsătoriei dintre Diana și prințul Charles.Antena1

 
×
Subiecte în articol: comemorare diana