x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce a discutat, la telefon, Poroşenko cu Angela Merkel

Ce a discutat, la telefon, Poroşenko cu Angela Merkel

26 Aug 2014   •   14:09
 Ce a discutat, la telefon, Poroşenko cu Angela Merkel

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, şi cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, au discutat la telefon, în ajunul întâlnirii de la Minsk cu liderii ţărilor din Uniunea Vamală, despre dizolvarea Radei Supreme şi căile de soluţionare a crizei din regiunea Donbas, informează Unian.ua.

'Petro Poroşenko a informat-o pe Angela Merkel în legătură cu deteriorarea situaţiei din Donbas. Interlocutorii au discutat de asemenea despre decizia preşedintelui de a dizolva Rada Supremă. Părţile au convenit că acest lucru constituie un pas în direcţia aşteptărilor societăţii civile ucrainene, precum şi o cale pentru întărirea instituţiilor democratice în Ucraina', se spune într-un comunicat postat pe site-ul preşedinţiei ucrainene.

Poroşenko şi Merkel au făcut schimb de opinii şi pe marginea căilor de reglementare paşnică a situaţiei din Donbas, în ajunul reuniunii în format UE-Ucraina-'Troica eurasiatică' (Kazahstan, Rusia, Belarus), coordonându-şi acţiunile ulterioare pentru continuarea dialogului internaţional. (Agerpres)



×
Subiecte în articol: Poroşenko Merkel Minsk intalnire