x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Niciun supraviețuitor: De ce s-a prăbușit elicopterul președintelui iranian Ebrahim Raisi?

Niciun supraviețuitor: De ce s-a prăbușit elicopterul președintelui iranian Ebrahim Raisi?

de Redacția Jurnalul    |    20 Mai 2024   •   08:00
Niciun supraviețuitor: De ce s-a prăbușit elicopterul președintelui iranian Ebrahim Raisi?
Sursa foto: Hepta

Președintele Ebrahim Raisi, ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian și alte persoane au murit. Decesele provocate de prăbușirea unui elicopter sunt confirmate, anunță presa de stat din Iran.

Președintele Ebrahim Raisi, ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian și alți ocupanți ai elicopterului au murit în incidentul produs duminică în nord-vestul Iranului, potrivit BBC.

Un elicopter care îl transporta pe preşedintele iranian Ebrahim Raisi a fost implicat duminică într-un incident în apropierea oraşului Verzegan, lângă graniţa cu Azerbaidjan. La bord se afla şi ministrul de Externe Hossein Amirabdollahian.

Echipele de salvare au detectat aparatul și au ajuns în zona prăbuşirii după mai bine de 12 ore. Terenul este accidentat și împădurit, iar zona este acoperită de ceață.

Potrivit primelor informații, vicepreședintele iranian Muhammad Mukhbar urmează să devină președinte al Iranului. El va prelua funcțiile președintelui până la organizarea de alegeri în termen de maximum 50 de zile.

De asemenea, apar primele informații despre posibila cauza a prăbușirii elicopterului. Specialiștii cred că ceața groasă din zonă ar fi putut reprezenta factorul decisiv al producerii accidentului.

Ibrahim Raisi călătorea într-un convoi format din trei elicoptere când aparatul său de zbor s-a prăbușit în Jolfa, oraș aflat la granița cu Azerbaijan, la 600 de km de capitala iraniană Teheran.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: accident aviatic iran deces confirmat