x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Costumul de Halloween Anne Frank, scos de la vânzare din cauza controverselor

Costumul de Halloween Anne Frank, scos de la vânzare din cauza controverselor

18 Oct 2017   •   21:10
Costumul de Halloween Anne Frank, scos de la vânzare din cauza controverselor

Mai mulţi comercianţi online au retras de la vânzare un costum de Halloween, care reprezintă îmbrăcămintea Annei Frank, adolescenta evreică de origine germană autoarea celebrului jurnal, decedată în lagărul de concentrare Bergen-Belsen, informează miercuri AFP. 

Pentru 25 de dolari, fără taxe de livrare, ''copilul dumneavoastră poate juca rolul unei eroine din cel de-Al Doilea Război Mondial'', se preciza în descrierea costumului. 

Ţinuta este compusă dintr-o rochie albastră, cu nasturi în partea din faţă, şi o beretă verde. Se presupune că ar trebui să reprezinte modalitatea în care se îmbrăcau fetele în anii 1930-1940, precizează platformele de comerţ online. 

''Pe fundalul creşterii tendinţelor antisemite în lume (...), acest costum este lipsit de respect faţă de supravieţuitorii Holocaustului şi a familiilor acestora'', a reacţionat, într-un comunicat, Liga Împotriva Defăimării, o asociaţie pentru combaterea antisemitismului. 

''Din viaţa şi moartea Annei Frank trebuie să tragem învăţăminte, să o cinstim şi luăm măsuri pentru a preveni atrocităţi viitoare. Nu trebuie să o exploatăm'', a comentat filiala din oraşul american St. Louis a Ligii Împotriva Defăimării. 

Polemica stârnită i-a determinat pe mai mulţi distribuitori să retragă de la vânzare costumul. 

''Ne cerem scuze pentru această eroare de logică'', au declarat reprezentanţii site-ului Halloween Costumes, anunţând că nu mai comercializează îmbrăcămintea. 

Nu este pentru prima dată când un costum de Halloween pentru copii stârneşte polemică. În 2015, nume mari din domeniul comerţului, printre care Wal-Mart şi Amazon, au fost criticate pentru comercializarea online a unui nas fals de ''şeic arab'' şi a unei uniforme de soldat din armata israeliană. AGERPRES

×