x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Crucea Roşie nu se va implica într-un nou convoi umanitar rus fără un acord între Kiev şi Moscova

Crucea Roşie nu se va implica într-un nou convoi umanitar rus fără un acord între Kiev şi Moscova

de Agerpres    |    27 Aug 2014   •   17:24
Crucea Roşie nu se va implica într-un nou convoi umanitar rus fără un acord între Kiev şi Moscova

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a cerut miercuri autorităţilor de la Kiev şi de la Moscova să ajungă la o înţelegere înainte ca această instituţie să se angajeze în privinţa colaborării în procesul de control al unui eventual nou convoi umanitar rus propus de Moscova, relatează agenţia EFE.

"Suntem la curent cu schimburile de declaraţii dintre Rusia şi Ucraina cu privire la organizarea unui al doilea convoi umanitar rus în estul Ucrainei. Dar nu suntem dispuşi să examinăm participarea noastră înainte ca cele două părţi să ajungă la un acord", a precizat Ewan Watson, purtătorul de cuvânt al CICR.

Declaraţia sa survine după ce purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că preşedintele Vladimir Putin a decis că distribuirea ajutorului umanitar rus pentru populaţia din estul Ucrainei se va face sub egida Crucii Roşii. La rândul său, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a menţionat că al doilea convoi umanitar pe care Rusia în are în vedere nu va fi ultimul.

În cazul primului convoi umanitar rus, observatorii Crucii Roşii au reuşit să inspecteze doar câteva zeci din cele aproape 300 de camioane ce l-au compus şi care în final au pătruns în Ucraina fără avizul autorităţilor de la Kiev. 

×
Subiecte în articol: convoi rus crucea rosie