x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Curs de slăbit la o universitate din estul Chinei. Încercare de reducere a obezității în rândul studenților

Curs de slăbit la o universitate din estul Chinei. Încercare de reducere a obezității în rândul studenților

17 Oct 2017   •   12:11
Curs de slăbit la o universitate din estul Chinei. Încercare de reducere a obezității în rândul studenților

Un curs oferit la o universitate din estul Chinei va lega pierderea în greutate a studenţilor de notele pe care le vor obţine, într-o încercare de a reduce obezitatea în rândul acestora, informează marţi Xinhua. 

Cursul oferit de Zhou Quanfu, profesor la Universitatea de Agricultură din Nanjing (provincia Jiangsu), îşi propune să încurajeze studenţii supraponderali să îşi ţină sub control dietele şi să facă mai multe exerciţii fizice. 

Potrivit lui Zhou, 60% din nota studenţilor va fi determinată de kilogramele în minus, astfel că, dacă aceştia vor pierde 7% din greutatea lor iniţială, vor putea primi notă de trecere. 

Potrivit unui student care a refuzat să-şi ofere numele real, elevii aleargă pe banda de alergare în sala de fitness a şcolii şi parcurg 10 kilometri în fiecare seară de luni şi vineri. De asemenea, în fiecare miercuri după-amiaza, profesorul îi conduce într-o excursie de alpinism. 

"Folosim aplicaţii mobile pentru a ne înregistra aportul zilnic de hrană", a explicat studentul. Înainte de a mânca, ei trimit fotografii cu alimentele pe care doresc să le consume, printr-o aplicaţie mobilă pentru a primi sugestii din partea nutriţioniştilor. 

Potrivit lui Zhou, doar studenţii la care grăsimea reprezintă peste 30% din greutatea corporală sau cu un indice de masă corporală de peste 28 se pot înscrie la acest curs. 

Această iniţiativă intervine în contextul în care datele au indicat că între 2013 şi 2014 aproximativ 13% dintre studenţii de la universitatea la care predă Zhou erau obezi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: obezitate China curs slăbire