x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De ce fac grevă piloţii de la Air France?

De ce fac grevă piloţii de la Air France?

de Dan Constantin    |    15 Sep 2014   •   10:41
De ce fac grevă piloţii de la Air France?

52 la sută din zborurile companiei Air France au fost anulate în prima zi a grevei piloţilor. Legătura Bucureşti - Paris este şi ea perturbată grav, şase curse fiind anulate luni.

Greva este anunţată să aibă o durată de o săptămână, până la 22 septembrie. Luni dimineaţă la ora 10, era programată o nouă rundă de negocieri între administraţie şi sindicatul piloţilor de linie.

Punctul nodal al conflictului este, potrivit Le monde, strategia de dezvoltare a companiei lowcost Transavia, proist în derulare sub controlul alianţei Air France klm. Pilotii vor un contract colectiv unic de muncă pentru Air France şi Transavia, cerere respinsă de conducerea companiei. Pilotii sumt ''momiţi'' spre Transavia cu avansări mai rapide în dauna unor bonusuri salariale sau sociale, diminuate la compania low cost. Pe site-ul Air France se precizează că fiecare zi de grevă produce pierderi de circa 15 milioane de euro.
 
Pasagerii cu zborurile anulate sunt anunţaţi că îşi pot recupera integral costul biletului. Compania a lansat până luni, 65 de mii de sms-uri pentru a informa călătorii .


×
Subiecte în articol: air france-klm air france