x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atentatul de la Tel Aviv, revendicat de două mişcări palestiniene: Brigăzile Martirilor al-Aqsa şi Comitetele Rezistenţei Populare (VIDEO)

Atentatul de la Tel Aviv, revendicat de două mişcări palestiniene: Brigăzile Martirilor al-Aqsa şi Comitetele Rezistenţei Populare (VIDEO)

21 Noi 2012   •   12:36
Atentatul de la Tel Aviv, revendicat de două mişcări palestiniene: Brigăzile Martirilor al-Aqsa şi Comitetele Rezistenţei Populare (VIDEO)
Sursa foto: twitter.com - @Vostvitzech
UPDATE 14:15 - Dispozitivul care a provocat explozia de la Tel Aviv fusese amplasat anterior, sub unul dintre scaunele aflate în partea din mijloc a autobuzului, anunţă Ynetnews.com, care citează surse din Poliţie.

Explozia produsă la bordul unui autobuz în apropiere de baza Kirya, a provocat rănirea a 21 de persoane, dintre care una se află în stare gravă. Autorităţile suspectează că ar putea exista şi un al doilea dispozitiv exploziv.

UPDATE 13:14
- Purtătorul de cuvânt al Hamas, Sami Abu Zuhri, a declarat pentru Reuters că "Hamas binecuvântează atacul din Tel Aviv" şi crede că este un "răspuns normal" la masacrul provocat de Israel în Fâşia Gaza.

Anunţul atacului a produs scene de bucurie în Gaza.Explozia s-a produs în apropierea Ministerului israelian al Apărării, cu sediul la Tel Aviv. La această oră, Poliţia caută doi suspecţi care ar avea legătură cu explozia de la Tel Aviv.

........................

Cel puţin 15 persoane au fost rănite în urma unei explozii care a avut loc într-un autobuz, la tel Aviv. Potrivit autărităţilor, este vorba despre o acţiune a teroriştilor palestinieni, informează Reuters. Martorii spun că un bărbat a lăsat un pachet exploziv în autobuz după care a fugit.

"O bombă a explodat într-un autobuz, în centrul oraşului Tel Aviv. A fost un atac terorist", a declarat Ofir Gendelman, purtătorul de cuvânt al premierului Benjamin Netanyahu.

"A avut loc se pare o explozie într-un autobuz la Tel Aviv. Circumstanţele nu sunt încă clare'', a declarat la rândul său o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Louba Samri, pentru AFP.

Atacul are loc în cea de-a opta zi de la lansarea ofensivei israeliene asupra Fâşiei Gaza.

Între timp, continuă eforturile de a se ajunge la un acord pentru încetarea focului de ambele părți. Secretarul de stat american Hillary Clinton precum și secretarul general al NATO se află în regiune în acest sens.

Începând de la lansarea operaţiunii "Pilon de Apărare" împotriva unor grupări armate palestiniene, 135 de palestinieni au fost ucişi, iar alţi aproximativ 1.000 răniţi în raiduri aeriene asupra enclavei palestiniene. Cinci israelieni, inclusiv un militar, au fost ucişi în urma unor tiruri palestiniene de rachete.

Ştire în curs de actualizare



×