x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozie ucigașă pe șosea, în Pakistan

Explozie ucigașă pe șosea, în Pakistan

26 Iun 2017   •   09:20
Explozie ucigașă pe șosea, în Pakistan

Cel puțin 140 de persoane adunate în jurul unei cisterne cu petrol care s-a răsturnat în estul Pakistanului au murit, după ce aceasta a luat foc și a explodat, au anunțat, ieri, poliția și echipele de intervenție, citate de agențiile internaționale de presă. Tragedia a fost provocată de un trecător curios, care și-a aruncat țigara.

Explozia s-a produs în timp ce numeroși pakistanezi se aflau pe drum pentru a-și vizita familiile cu ocazia festivităților de Eid-el-Fitr, mare sărbătoare musulmană care marchează sfârșitul lunii sacre a Ramadanului. Cisterna s-a răsturnat în orașul Bahawalpur din cauza vitezei, după care a explodat în timp ce localnicii începuseră să adune petrolul care se scurgea din vehicul, a precizat pentru agenția DPA un oficial al poliției, Shafiq Ali. Potrivit unui purtător de cuvânt al pompierilor locali, citat de BBC, tragedia s-a produs în mometul în care un trecător curios și-a aruncat țigara în apropierea locului unde s-a produs accidentul. „Incidentul, care ar fi trebuit să fie unul minor, s-a transformat într-o puternică explozie”, a spus el. După explozie, echipele de intervenție au găsit cel puțin 140 de cadavre, unele dintre ele fiind carbonizate și imposibil de identificat, a spus purtătoarea de cuvânt a serviciului local de salvare, Deeba Shahnaz. 

Imagini de coșmar 

Alte peste 100 de persoane au primit îngrijiri medicale în Spitalul Victoria din oraș, a adăugat purtătoarea de cuvânt. Potrivit unui oficial local, peste 100 de persoane ar fi fost rănite. Printre persoanele decedate și rănite se numără și copii. Potrivit poliției, cisterna transporta 40.000 de litri de carburant de la Karachi la Lahore, capitala provinciei Pendjab.
 

×