x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FOCURI DE ARMĂ la sediul unei publicaţii din Paris: 12 persoane au fost UCISE în atac - LIVE VIDEO

FOCURI DE ARMĂ la sediul unei publicaţii din Paris: 12 persoane au fost UCISE în atac - LIVE VIDEO

07 Ian 2015   •   13:25
FOCURI DE ARMĂ la sediul unei publicaţii din Paris: 12 persoane au fost UCISE în atac - LIVE VIDEO



PUNCTE CHEIE ALE CRIZEI
■ Persoane inarmate au atacat redactia din Paris a unui bisaptamanal umoristic, Charlie Hebdo
■ 12 persoane au fost ucise, alte 4 sunt ranite in stare grava
■ Publicatia umoristica se afla in vizorul teroristilor dupa ce, in 2011, l-a numit pe Profetul Mahomed editor-sef
■ Comunitatea internationala a condamnat atacul terorist, calificat drept o "extrema barbarie"
___________________

UPDATE 17:34 - Teroristii au afirmat ca apartin organizatiei Al Qaeda din Yemen
Unul dintre martorii oculari ai atacului, un agent imobiliar, a declarat ca barbatii au sosit intr-un Citroen de culoare neagra. Purtand tinuta militara, acestia aveau asupra lor si un lansator de grenade
Martorul spune ca inainte de lansarea atacului unul dintre teroristi s-a apropiat de un alt barbat aflat pe strada in acel moment si i-a spus: “Spune media ca este atacul Al Qaeda din Yemen”.
Politia a sosit la fata locului la cinci minute dupa atacul terorist.

UPDATE 14:32
- Atacul terorist s-a soldat, conform ultimului bilanţ provizoriu, cu 12 morţi, dintre care doi poliţişti, a anunţat poliţia franceză, citată de agenţiile internaţionale de presă. Anterior, preşedintele francez Francois Hollande confirmase că 11 persoane au fost ucise şi patru sunt rănite în stare foarte gravă. Liderul de la Elysee a făcut această declaraţie după ce a ajuns la locul atacului, pe care l-a calificat drept un "atentat terorist de o barbarie extremă".

UPDATE 13:40 - Un ofiţer al poliţiei a declarat că printre cei decedaţi se numără cel puţin un ziarist, iar trei dintre răniţi sunt poliţişti.

Postul francez iTELE a anunţat că preşedintele francez Francois Hollande se îndreaptă spre locul atacului armat, iar guvernul a anunţat o reuniune de urgenţă.

Publicaţia Charlie Hebdo a mai fost atacată în trecut după ce a publicat în anul 2011 benzi desenate care satirizau lideri musulmani.
...........................................

Focuri de armă în inima Parisului. Atacul armat a avut loc la sediul publicaţiei franceze de satiră Charlie Hebdo şi s-a soldat cu 11 morţi, potrivit Le Parisien.

Martorii vorbesc despre doi atacatori înarmaţi cu un kalaşnikov şi cu un lansator de rachetă.

Le Parisien scri că zece dintre victime se aflau în interiorul redacţiei, cea de-a unsprezecea aflându-se în exteriorul clădirii. În urma atacului, alte şase persoane, între care un poliţist, au fost rănite grav.

Ultima postare a publicaţiei pe Twitter a fost o caricatură a Abu Baghdadi, liderul grupării extremiste Statul Islamic.



 

×