x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FOTO. Băsescu ţopăind discret pe bordură, doar pentru a fi văzut alături de Obama

FOTO. Băsescu ţopăind discret pe bordură, doar pentru a fi văzut alături de Obama

05 Sep 2014   •   19:55
FOTO. Băsescu ţopăind discret pe bordură, doar pentru a fi văzut alături de Obama

Într-o lume imaginară, Traian Băsescu este persoana de care până şi vântul ţine cont când şi din ce direcţie să bată sau în care soarele s-a hotărât să răsară din est, doar după ce a primit confirmarea sa, Din fericire pentru noi ceilalţi, lumea asta îi aparţine numai lui.

La finele summit-ului NATO ce a avut loc la Newport, Traian Băsescu a ţinut să-i avertizeze pe jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă pe care a susţinut-o, şi implicit pe noi, concetăţenii săi, că a fost în Ţara Galilor la muncă, nu în vizită.
O afirmaţie perfect acoperită, dacă se au în vedere strădaniile sale de a fi imortalizat atunci când schimbă două-trei vorbe, despre vreme, cu vreunul dintre reprezentanţii marilor puteri mondiale.

La Bruxelles, Traian Băsescu a muncit la fel de mult pentru a fi remarcat de cancelarul german Angela Merkel, la Newport, după cum se vede şi din imagine, mai avea puţin şi-i sărea în braţe lui Barack Obama, doar pentru a-şi impresiona admiratorii cu o poză de colecţie, numai bună de pus pe Facebook, în care este surprins în imediata vecinătate a preşedintelui american. Cu o ţinută şleampătă, raportată la cei din jurul său, Băsescu merge pe bordură, cu mâinile în buzunare...

Este încă o dovadă a faptului Traian Băsescu nu vrea şi nici nu poate să înţeleagă gradul de izolare pe care îl are în relaţiile cu omologii săi, de reţinerea pe care orice om politic o are în a se afişa alături de o persoană cu o imagine compromisă de prezenţa fratelui în arest preventiv, pentru trafic de influenţă.

Dacă la Newport a făcut tuşa, balansându-se pe bordură doar pentru a fi lângă Obama, în decembrie, spre binele românilor şi al României, Traian Băsescu, preşedintele-jucător, părăseşte definitiv terenul de joc al politicii externe.



×