x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa dezvoltă un program de cercetare pentru interceptarea dronelor

Franţa dezvoltă un program de cercetare pentru interceptarea dronelor

de Agerpres    |    27 Noi 2014   •   19:06

Franţa, care se confruntă cu survolări inexplicabile ale centralelor sale nucleare, a dezvoltat un program de cercetare-dezvoltare în valoare de un milion de euro pentru detectarea şi interceptarea unor drone de dimensiuni mici, relatează joi AFP.

Această decizie a fost anunţată de secretarul general al apărării şi securităţii naţionale (SGDSN) în cursul unei audieri parlamentare recente. SGDSN a încredinţat Agenţiei naţionale de cercetare (ANR) misiunea de a dezvolta acest program.

'Deşi survolurile reperate nu reprezintă în prezent o ameninţare care să pună în discuţie buna funcţionare şi securitatea instalaţiilor nucleare, ele constituie totuşi un avertisment privind riscurile potenţiale ale unei utilizări necorespunzătoare sau rău intenţionate', a recunoscut SGDSN, potrivit unui comunicat.

Franţa 'va împărtăşi aceste concluzii ale cercetărilor cu partenerii săi europeni, care se confruntă de asemenea cu riscuri reprezentate de folosirea ilegală a dronelor', menţionează SGDSN. De la începutul lunii octombrie, au fost semnalate aproximativ 20 de survoluri ale centralelor nucleare din Franţa.

×