x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania, Franța și Ucraina fac apel la Moscova să nu recunoască votul separatist

Germania, Franța și Ucraina fac apel la Moscova să nu recunoască votul separatist

31 Oct 2014   •   15:48
Germania, Franța și Ucraina fac apel la Moscova să nu recunoască votul separatist

Germania, Franța și Ucraina au făcut apel la Rusia să nu recunoască alegerile ce urmează a fi organizate duminica aceasta de către rebelii proruși în estul Ucrainei, a indicat vineri președinția de la Kiev, potrivit AFP.

Această poziție a fost exprimată în cadrul unei convorbiri telefonice între cancelarul german Angela Merkel și președinții francez, François Hollande, ucrainean, Petro Poroșenko, și rus, Vladimir Putin, a precizat cancelaria prezidențială ucraineană într-un comunicat.

Republicile autoproclamate Donețk și Lugansk din estul separatist al Ucrainei au boicotat scrutinul legislativ desfășurat duminica trecută în Ucraina și care a fost câștigat de forțele proeuropene, anunțând că vor organiza propriile lor alegeri la 2 noiembrie.

Rusia a anunțat deja că va recunoaște rezultatele acestor alegeri, un anunț ce a provocat critici din partea Kievului și a Occidentului, care au atras atenția că sprijinul acordat de Moscova pentru scrutinul pe care l-au convocat separatiștii "subminează procesul" de pace menit să pună capăt conflictului din estul Ucrainei. 

×