x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Compania Transgaz lansează conducta aferentă proiectului „Țărmul Mării Negre-Podișor”

Compania Transgaz lansează conducta aferentă proiectului „Țărmul Mării Negre-Podișor”

de Adrian Stoica     |    25 Apr 2024   •   17:02
Compania Transgaz lansează conducta aferentă proiectului „Țărmul Mării Negre-Podișor”

Compania Transgaz SA va organiza mâine ceremonia de lansare a conductei aferente proiectului „Țărmul Mării Negre-Podișor”. Proiectul este deosebit de important din perspectiva securității energetice a României și a regiunii, deoarece va permite accesul gazelor extrase din perimetrele offshore ale Mării Negre în Sistemul Național de Transport gaze naturale.

În cadrul evenimentului, care va avea loc în localitatea Dragalina, județul Călărași, va avea loc și lansarea unui tronson de conductă care alcătuiește gazoductul Tuzla-Podișor. Pe lângă directorului general al Transgaz, Ion Sterian, și a unor înalți reprezentanți ai statului român, din partea turcă vor participa Cevdet Yılmaz, vicepreședintele Republicii Turcia, iar din partea firmei constructoare, Kalyon Holding, vor participa Cemal Kalyoncu și Lütfi Elvan, președintele și vicepreședintele Consiliului de Administrație.

Proiectul „Țărmul Mării Negre-Podișor”pentru preluarea gazului din Marea Neagră constă în construirea unei conducte noi de transport gaze care va conecta Țărmul Mării Negre cu Nodul Tehnologic Podișor pe direcția Țărmul Mării Negre - Amzacea - Vlaşin - Podişor. Conducta, în lungime totală de aproximativ 308,3 km, este proiectată pentru a transporta gaze naturale la o presiune de 63 bar. Conducta Țărmul Mării Negre - Podișor, consolidează rolul strategic pe care compania îl are atât în sectorul infrastructurii energetice europene, cât și naționale. 

×