x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia: Grevă la metroul din Atena în prima zi a anului

Grecia: Grevă la metroul din Atena în prima zi a anului

01 Ian 2013   •   16:50
Grecia: Grevă la metroul din Atena în prima zi a anului
Sursa foto: AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI

Grecia a inaugurat prima zi a anului 2013 cu o grevă care a paralizat metroul din Atena, în semn de protest faţă de noile reduceri salariale şi de programul de austeritate, care intră în al patrulea an, informează France Presse.

Fără un impact prea mare asupra funcţionării capitalei, aflată în repaos după festivităţile din noaptea de Revelion, această grevă de 24 de ore urmăreşte să conteste alinierea salariilor angajaţilor de la metrou la cele din întregul sistem public. 

Sindicatul şi-a înmulţit deja în ultimele luni grevele împotriva acestei măsuri, adoptată în cadrul unui plan de la finalul lui 2012 de întărire a austerităţii şi de redresare aplicat pentru a obţine de la UE şi FMI continuarea sprijinului financiar.

De la începutul programului de austeritate în 2010, adoptat în schimbul împrumuturilor în valoare totală prevăzută de peste 240 de miliard de euro, sindicatele elene au organizat zeci de greve, fără a obţine o relaxare semnificativă a măsurilor contestate.AGERPRES/(Ionuţ Mareş) 

×