x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia se înarmează și pune tunurile pe Turcia

Grecia se înarmează și pune tunurile pe Turcia

13 Sep 2020   •   08:51
Grecia se înarmează și pune tunurile pe Turcia
Sursa foto: Hepta

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunţat „un important” program de cumpărare de arme şi o reorganizare a forţelor armate ale ţării, în timp ce tensiunea cu Turcia creşte în Mediterana orientală, relatează agenția France Presse.

El a afirmat că Atena urmează să achiziționeze 18 avioane de vânătoare de fabricaţie franceză „Rafale”, precum şi fregate şi elicoptere. De asemenea, Grecia urmează să recruteze 15.000 de soldaţi suplimentar şi să finanţeze mai substanţial industria sa de apărare.

„A venit momentul să ne întărim forţele armate. Este vorba despre un program important care va forma un scut naţional”, a spus premierul. El a adăugat că acest program ar urma să permită crearea a mii de locuri de muncă. Mitsotakis a acuzat Turcia că „ameninţă” frontierele orientale ale Europei şi „pune în pericol” securitatea regională.

Turcia şi Grecia, ambele membre ale NATO, îşi dispută zăcăminte de hidrocarburi în Mediterana orientală, într-o zonă pe care Atena o consideră ca fiind sub suveranitatea sa.

 

×
Subiecte în articol: grecia se înarmează