x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe INCENDIUL DEVASTATOR din Israel contină să se extindă; 80.000 de oameni, evacuați

INCENDIUL DEVASTATOR din Israel contină să se extindă; 80.000 de oameni, evacuați

25 Noi 2016   •   15:54
INCENDIUL DEVASTATOR din Israel contină să se extindă; 80.000 de oameni, evacuați

Seria de incendii care afectează Israelul continuă să se extindă spre centrul şi nordul ţării unde au fost evacuate sute de persoane şi mai multe case au avut de suferit, a informat vineri poliţia citată de EFE. 

Localitatea Beit Meir, din apropiere de Ierusalim şi comunităţile Sajur şi Nahf, din zona Galileo, au înregistrat noi focare de incendii în noaptea de joi spre vineri care au determinat evacuarea unei părţi a rezidenţilor şi au afectat câteva infrastructuri fără să provoace însă răniţi, au subliniat surse ale poliţiei citate de mass-media locale. 

Purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, Micky Rosenfeld, a declarat că 12 persoane sunt anchetate de serviciile de inteligenţă israeliene în legătură cu aceste incendii, care au fost calificate de premierul Benjamin Netanyahu şi de ministrul securităţii de interne, Guilad Erdán, drept "o nouă formă de terorism". 

"Ne aflăm în faţa unui val de terorism incendiar. Toate incendiile provocate sunt o formă de terorism, oricine vrea să dea foc unor părţi din statul Israel va fi pedepsit", a declarat Netanyahu din oraşul Haifa. 

Haifa este unul din principalele oraşe afectate, de unde au fost evacuate aproximativ 80.000 de persoane în urma avansării focului care încă nu a fost stins şi care a cuprins 13 cartiere din oraş. 

Turcia, Rusia, Croaţia, Italia, Grecia şi Autoritatea Naţională Palestiniană au trimis ajutoare pentru a combate incendiile. AGERPRES

×
Subiecte în articol: incendiu in israel