x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonezii au descoperit un zăcământ aproape inepuizabil de pământuri și metale rare

Japonezii au descoperit un zăcământ aproape inepuizabil de pământuri și metale rare

19 Apr 2018   •   15:14
Japonezii au descoperit un zăcământ aproape inepuizabil de pământuri și metale rare

Pamanturile rare sau metalele neferoase rare precum scandiu, ytriu și pe cele din categoria lantanide sunt indispensabile pentru fabricarea produselor tehologice moderne ca: telefoane mobile, tablete, calculatoare, etc.

În largul insulei japoneze Minamitori-shima, situată în oceanu Pacific la 2.000 de km de Tokyo, cercetătorii au descoperit o rezervă ”quasi infinită” de metale rare și și prețioase care servers la fabricarea telefoanelor inteligente, baterii, motoare electrice sau eoliene.  Descoperirea datează din 2013 însă rezultatele analizelor au fost publicate recent în revista Nature, scrie 7sur.7.be.

După examinarea eșantioanelor, care au fost extrase de la o adâncime de 6,000 de metri, cercetătorii au tras concluzia că zăcământul ar putea conține mai mult de 16 milioane de tone de pământuri rare. Rezerva putând acoperi consumul pentru multe sute de ani de acum în colo.

Pentru Japonia descoperirea acestul zăcământ va aduce beneficii economice uriașe după ce vor deveni principalul furnizor de materii prime pentru tehnologia modernă.

×