x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jungla de la Calais a fost desființată, o parte din migranții evacuați dorm acum pe străzile din Paris

Jungla de la Calais a fost desființată, o parte din migranții evacuați dorm acum pe străzile din Paris

28 Oct 2016   •   17:44
Jungla de la Calais a fost desființată, o parte din migranții evacuați dorm acum pe străzile din Paris

Numărul migranţilor care dorm pe străzile Parisului a crescut de la începutul acestei săptămâni când a început evacuarea taberei de la Calais, cunoscută drept "Jungla", au declarat vineri surse oficiale, relatează Reuters. 

De-a lungul bulevardelor aglomerate şi a unui canal din nord-estul Parisului, sute de corturi au fost ridicate de migranţi - majoritatea africani care susţin că sunt din Sudan - având pe jos cartoane pentru a-i proteja de frig. 

Deşi prezenţa migranţilor pe străzile Parisului nu este ceva nou, ea a crescut în mod substanţial în această săptămână, a declarat Colombe Brossel, adjunctul primarului din Paris responsabil pe probleme de securitate. 

"Am observat o creştere semnificativă (a numărului migranţilor) de la începutul săptămânii. Noaptea trecută echipele noastre au numărat 40 până la 50 de noi corturi în zonă în ultimele două zile", a spus Brossel, adăugând că există în total 700-750 de corturi. 

Acest lucru înseamnă că între 2.000 şi 2.500 de persoane dorm în zonă, faţă de aproximativ 1.500 cu câteva zile în urmă, a mai spus oficialul francez. 

"Nu este o explozie uriaşă a numărului, însă există o creştere clară. Unii dintre ei provin din Calais, alţii din alte locuri", a mai spus ea. 

După ce ani de zile a servit ca tabără pentru migranţii ilegali care încercau să ajungă în Marea Britanie, "Jungla" de la Calais a fost în cele din urmă dezafectată în această săptămână, iar cei peste 6.000 de locuitori ai taberei au fost relocaţi în adăposturi de pe întreg teritoriul Franţei.AGERPRES

×