x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Militant palestinian, împuşcat mortal de militari israelieni, în Cisiordania

Militant palestinian, împuşcat mortal de militari israelieni, în Cisiordania

31 Dec 2021   •   15:40
Militant palestinian, împuşcat mortal de militari israelieni, în Cisiordania

Un militant islamist palestinian a fost împuşcat mortal, vineri, în Cisiordania, în timp ce încerca să atace militari israelieni cu un cuţit, anunţă armata israeliană, conform cotidianului The Times of Israel şi site-ului Ynetnews.com.

Incidentul a avut loc în zona Gitai Avishar, în apropierea coloniei evreieşti Ariel, în nordul Cisiordaniei. "Un palestinian a fost adus cu o maşină la intersecţia Gitai Avishar. Teroristul a coborât având asupra sa un cuţit şi a alergat spre o staţie de autobuz în care erau militari şi civili. Militarii au deschis focul spre terorist", a transmis armata israeliană.

Agresorul a fost transportat în stare critică la un spital din orăşelul israelian Petah Tikva, dar nu a putut fi salvat. Armata israeliană cercetează circumstanţele incidentului şi încearcă să depisteze vehiculul care l-a adus pe agresor.

Violenţele s-au amplificat, în ultimele săptămâni, în Cisiordania şi Ierusalim, unde au avut loc o serie de atacuri palestiniene, pe fondul stării de nemulţumire faţă de activităţile israeliene de colonizare.

Politicile Israelului riscă să genereze "o explozie" în Cisiordania, i-a transmis preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, în cursul unei conversaţii desfăşurate joi. Liderul palestinian a denunţat activităţile israeliene de colonizare, avertizând asupra amplificării furiei palestinienilor, conform agenţiei de presă Wafa, citată de postul France 24. "Continuarea acestor activităţi israeliene va conduce la o explozie a crizei", i-a spus Mahmoud Abbas lui Vladimir Putin. Rusia este membru al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu, alături de Statele Unite, Uniunea Europeană şi Naţiunile Unite.

Mahmoud Abbas a vorbit cu Vladimir Putin la două zile după întrevederea pe care a avut-o cu Benjamin Gantz, ministrul israelian al Apărării şi vicepremier. Întâlnirea, care s-a concentrat pe coordonarea măsurilor de securitate în Cisiordania şi pe cooperarea economică israelo-palestiniană, a avut loc în cadrul eforturilor noului Guvern israelian, condus de premierul Naftali Bennett, de îmbunătăţire a relaţiilor cu Autoritatea Palestiniană. Benjamin Gantz i-a prezentat lui Mahmoud Abbas un plan de stimulare a dezvoltării economiei palestiniene, inclusiv o iniţiativă de creditare în valoare de 30 de milioane de dolari. "Această întâlnire a fost ultima şansă înainte de o explozie a furiei şi de a ne găsi într-un punct mort. Este o tentativă serioasă şi îndrăzneaţă de a găsi o direcţie politică", a afirmat Hussein al-Sheikh, ministrul palestinian pentru Afaceri Civile, citat de site-ul Axios.com.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: palestinian ucis