x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Opoziţia laică va cere oficial anularea votului în referendumul din Turcia

Opoziţia laică va cere oficial anularea votului în referendumul din Turcia

18 Apr 2017   •   12:50
Opoziţia laică va cere oficial anularea votului în referendumul din Turcia

Partidul Republican al Poporului (CHP), principala formaţiune a opoziţiei laice din Turcia, va cere oficial marţi după-amiaza anularea referendumului privind întărirea prerogativelor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, a anunţat partidul, într-un comunicat citat de Reuters. 

CHP (social-democrat şi laic) precizează că solicitarea va fi depusă la Comisia electorală supremă (YSK) a Turciei de vicepreşedintele partidului, Bulent Tezcan, la ora locală 2.30 PM (11.30 AM GMT). 

Luni, Partidul Republican al Poporului a cerut anularea referendumului în urma căruia preşedintele Recep Tayyip Erdogan îşi va extinde prerogativele, anunţând că intenţionează să se adreseze inclusiv Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Vicepreşedintele CHP a susţinut că partidul său a primit din multe regiuni ale Turciei sesizări despre cazuri în care oameni nu au putut vota ori despre buletine de vot numărate în secret. El a calificat de asemenea drept ilegală decizia Înaltei Comisii Electorale de a accepta buletinele de vot pe care oficialii din secţiile de votare nu au aplicat o ştampilă obligatorie. AGERPRES

×