x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Organizaţia Mondială a Sănătăţii vrea să dezvolte un vaccin pentru Ebola până anul viitor

Organizaţia Mondială a Sănătăţii vrea să dezvolte un vaccin pentru Ebola până anul viitor

de Agerpres    |    09 Aug 2014   •   16:23
Organizaţia Mondială a Sănătăţii vrea să dezvolte un vaccin pentru Ebola până anul viitor

Un vaccin preventiv împotriva virusului Ebola dezvoltat de laboratorul britanic GSK ar putea face obiectul unor teste clinice luna viitoare şi, dacă acestea vor fi concludente, va fi disponibil în 2015, a declarat directorul Departamentului de vaccinuri şi imunizare al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) la postul francez de radio RFI.

"Avem în vedere luna septembrie pentru a începe testele, mai întâi în Statele Unite şi, cu siguranţă, într-o ţară africană, pentru că acolo este cazul acum", a declarat Jean-Marie Okwo Bele, într-un interviu din care sâmbătă au fost difuzate extrase pe site-ul postului de radio.

Întrebat despre perspectivele de comercializare a vaccinului, el s-a arătat optimist: "Noi credem că, dacă vom începe în luna septembrie, spre sfârşitul anului putem avea deja rezultate. Şi cum este vorba o urgenţă, putem implementa proceduri de urgenţă (...) astfel încât în 2015 să dispunem de un vaccin", a adăugat oficialul în interviu.

În prezent, nu există niciun tratament specific pe piaţă pentru a trata sau preveni febra hemoragică Ebola provocată de un virus foarte virulent care ucide în câteva zile. Rata de deces (raportul între numărul de cazuri şi numărul de decese) este mai mare de 50%.

Mai multe vaccinuri sunt în stadiu de testare, în timp ce un tratament promiţător, ZMapp, a fost testat pentru prima dată pe americani infectaţi în Africa, după ce a dat rezultate bune la maimuţe, scrie AFP.

OMS a decretat vineri mobilizarea mondială împotriva epidemiei de febră hemoragică Ebola, pe care a declarat-o "urgenţă de sănătate de dimensiuni mondiale". 

×
Subiecte în articol: ebola vaccin ebola gsk