x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc dezvăluie într-un mesaj pe Twitter că se duce în Egipt ca "un pelerin al păcii"

Papa Francisc dezvăluie într-un mesaj pe Twitter că se duce în Egipt ca "un pelerin al păcii"

27 Apr 2017   •   16:31
Papa Francisc dezvăluie într-un mesaj pe Twitter că se duce în Egipt ca "un pelerin al păcii"

Papa Francisc a dezvăluit într-un mesaj postat pe contul său de Twitter că se duce vineri în Egipt ca "un pelerin al păcii", relatează EFE. 

"Să vă rugaţi pentru călătoria mea de mâine în Egipt ca un pelerin al păcii", se arată joi în tweet-ul în limba spaniolă al papei Francisc (@pontifex_es), care are 12 milioane de follower-i. 

În acelaşi timp, pe contul său în limba italiană se poate citi mesajul: "Mâine voi ajunge ca un pelerin al păcii într-un Egipt al păcii". 

Un mesaj similar acestui slogan a fost ales pentru vizita papei de organizatori: "Un papa al păcii într-un Egipt al păcii". 

Papa Francisc va pleca vineri la Cairo pentru o vizită de 27 de ore, evenimentul principal al vizitei fiind participarea sa la conferinţa de pace organizată de Universitatea islamică din Cairo Al Azhar, unde se va întâlni cu marele imam al acestui centru, şeicul Ahmad Muhammad al-Tayeb, înaltă autoritate sunită. 

Suveranul pontif va vizita de asemenea împreună cu şeful Bisericii Ortodoxe Copte, Teodor al II-lea al Alexandrei, biserica Sf. Petru, unde amândoi vor oficia o liturghie ecumenică pentru omagierea victimelor atentatelor comise în ultimele luni împotriva creştinilor.AGERPRES

×