x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Paralele în birocrație: POLONIA ,,TAIE” la greu functiile de ministri si viceministri; Bucureștiul face o evaluare

Paralele în birocrație: POLONIA ,,TAIE” la greu functiile de ministri si viceministri; Bucureștiul face o evaluare

de Dan Constantin    |    06 Mar 2018   •   16:39
Paralele în birocrație: POLONIA ,,TAIE” la greu functiile de ministri si viceministri; Bucureștiul face o evaluare

Premierul Poloniei a anunțat o reducere semnificativă a numărul de posturi de demnitari din guvern. Morawiecki a apreciat că astfel se va reduce și birocrația care pleacă de la vârful administrației din executiv. În prezent, guvernul de la Varșovia numără 126 de posturi de miniștri și viceminiștri. Șeful executivului polonez a declarat că vor fi reduse 20-25 la sută din posturi, ceea ce înseamnă că vor rămâne circa 100 de demnitari cu funcții de miniștri și viceminiștri.

La București, liderii arcului guvernamental nu au prezentat o statistică  a posturilor de demnitari din executiv. O evaluare a organigramei guvernului cu posturile de miniștri și secretari de stat, la care se adaugă și posturile din aparatul de lucru al premierului, plus SGG, nu este publică. PSD a anunțat că se va face o analiză a activității secretarilor de stat, promisă anterior instalării cabinetului Dăncilă.

 

×