x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pericol de inundaţii la Giurgiuleşti

Pericol de inundaţii la Giurgiuleşti

de Corina Andriuta    |    12 Iul 2010   •   00:00

După inundaţiile cu care se confruntă în Hânceşti şi Ungheni, autorităţile din Moldova încearcă să menţină sub control situaţia de la Giurgiuleşti. Portul din localitatea graniţă cu România este afectat de inundaţii, autorităţile încercând să stăvilească furia apelor Dunării, care ameninţă să inunde şi localităţile Văleni şi Câşliţa-Prut.



Conform autorităţilor de la Giurgiuleşti, „au mai rămas 60 de centimetri până la inundarea unui transformator electric, deja deconectat”. Moldovenii speră ca Dunărea să scadă în următoarele zile cu 30-75 de centimetri, astfel evitându-se inundarea totală a Portului Giurgiuleşti şi a deversării de petrol în apele Prutului.

Premierul Filat i-a cerut preşedintelui Raionului Cahul să monitorizeze atent situaţia şi să intervină la cel mai mic semn de inundaţie. "Scade nivelul apei din Dunăre şi asta ne bucură, dar continuă ploile puternice în Ucraina. Astfel, avem cu toţii responsabilitatea să fim realişti în aprecierile şi acţiunile noastre", a punctat premierul Vlad Filat într-o declaraţie făcută pe seama situaţiei în Republica Moldova, citează unimedia.md.

×
Subiecte în articol: observator