x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Protest masiv al producătorilor de oţel din Europa, la Bruxelles

Protest masiv al producătorilor de oţel din Europa, la Bruxelles

15 Feb 2016   •   14:50
Protest masiv al producătorilor de oţel din Europa, la Bruxelles

Şefii companiilor de oţet s-au alăturat miilor de oţelari din întreaga Europă, inclusiv din România, care cer ajutor pentru industria care se află într-o situaţie "periculoasă", spune itv.com.

Sute de oţelari britanici participă ce demonstraţia de la Bruxelles pentru a pune presiune pe Comisia Europeană care intenţionează să abordeze piaţa chineză de oţel care este mai ieftină.

Karl Koehler, directorul executiv al Tata Steel Europa, s-a alăturat muncitorilor companiei inclusiv al celor din Port Talbot, unde sute de locuri de muncă au fost desfiinţate.

"Situaţia căreia Tata Steel, cât şi alte companii europene, trebuie să-i facă faţă este una deosebit de riscantă. În cazl în care Comisia Europeană nu va lua măsuti imediate şi drastice, mii de locuri de muncă din industrie vor fi desfiinţate.

Nu cerem tratament special, cerem Comieisi Europene să fiedreaptă şi că ofere oţelarilor europeni şansa de a intra în această "competiţie,"" a declarat directorul executiv al Tata Steel Europa, Karl Koehler.

"Comisia Europeană nu a făcut aproape nimic pentru a salva locurile de muncă din industria oţelului. La ora actuală Comisia este direct răspunzătoare de starea precară în care se află industria, care este zguduită de pierderea locurilor de muncă iar comunităţile sunt distruse", a declarat Dave Hulse, şeful GMB.

×
Subiecte în articol: protest otelari