x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Romanul care a INVADAT Marea Britanie, invataturi catre noi, conationali sai: “RAMANETI ACASA!” (VIDEO)

Romanul care a INVADAT Marea Britanie, invataturi catre noi, conationali sai: “RAMANETI ACASA!” (VIDEO)

02 Ian 2015   •   11:48
Romanul care a INVADAT Marea Britanie, invataturi catre noi, conationali sai: “RAMANETI ACASA!” (VIDEO)

La trecerea unui an de la liberalizarea circulatiei fortei de munca in Marea Britanie pentru romani si bulgari, Victor Spirescu, mediatizatul exponentul “valului” de imigranti care urma sa mature si sa distruga modul de viata al insularilor, s-a confesat celor de la The Telegraph, sfatuindu-ne sa nu urmam in niciun caz exemplu sau.

Singurul roman care a ajuns in Marea Britanie imediat dupa eliminarea restrictiilor de munca a declarat jurnalistilor ca doreste sa munceasca in continuare, sa faca bani si sa se intoarca acasa. El a mai spus ca nu si-ar incuraja conationalii sa-i urmeze exemplul.

La primul sau loc de munca - o spalatorie auto, Spirescu castiga doar 30 de lire sterline pe zi. dupa ce s-a angajat la o societate de constructii londoneze a reusit sa-si ridice veniturile la 250 de lire pe zi (eroare voita sau involuntara a jurnalistilor britanici, suma reprezentand probabil castigul sau saptamanal – N.R).
In varsta de 30 de ani, romanul nu le recomanda conationalilor sai sa-i urmeze exemplul.
"Nu le spun sa vina aici. Este foarte greu. In tara aceasta, doar cu daca ai noroc reusesti sa urci, sa economisesti bani. Am venit aici sa muncesc, sa fac bani, nu pentru ajutoare sociale", a spus Spirescu.

Spirescu a marturisit ca ii este dor de viata de acasa si ca dupa ce va face destui bani se va intoarce pe plaiurile natale pentru a trai o viata frumoasa – probabil tot o declaratie de complezenta, englezilor placandu-le desigur sa auda ca nu vor ramane pe cap chiar cu toti imigrantii.
"Vreau sa infiintez o micuta companie de constructii. Daca nu, ma intorc si voi trai ca un rege. Voi avea o groaza de bani pentru costurile nivelului de trai din Romania. Vreau sa traiesc in satul meu, sa-mi fac o casa", a mai spus el.

Spirescu spune ca trimite majoritatea banilor acasa, parintilor sai din Romania, care neavand nevoie de baim ii vegheaza economiile, mai mult spiritual, caci nu le-a dat niciodata PIN-ul cardului!
Nici in viata sentimentala n-a avut prea mult noroc, iubita sa, Catalina, a gasit ca viata londoneza este mult prea agitata pentru gustul sau, si l-a parasit.

Despre isteria care a inconjurat sosirea sa in Marea Britanie, Spirescu spune ca a fost nedreapta creata artificial, pentru a fi folosita in scopuri politice. In opinia lui romanului, liderul Ukip, Nigel Farage, pe care l-a intalnit personal, are probleme cu imigrantii, in conditiile in care are o nevasta imigranta. Farage spune o groaza de prostii si cred ca fumeaza prea mult!

×