x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia are o nouă DOCTRINĂ MILITARĂ! Ce prevede documentul semnat de Vladimir Putin, în ziua de Crăciun

Rusia are o nouă DOCTRINĂ MILITARĂ! Ce prevede documentul semnat de Vladimir Putin, în ziua de Crăciun

26 Dec 2014   •   16:00
Rusia are o nouă DOCTRINĂ MILITARĂ! Ce prevede documentul semnat de Vladimir Putin, în ziua de Crăciun

Preşedintele Vladimir Putin a semnat o nouă doctrină militară a Rusiei, care prevede că principalele riscuri externe pentru ţară sunt extinderea capabilităţilor militare ale NATO şi destabilizarea din mai multe regiuni, scrie Russia Today.

Legat de principalele riscuri interne, doctrina menţionează că acestea sunt activităţile pentru destabilizarea situaţiei din ţară şi acţiunile teroriştilor.

Putin a semnat documentul azi și, potrivit unui comunicat al Kremlinului, o altă prevedere importantă este că unul dintre scopurile armatei ruse este protejarea intereselor naționale în zona arctică.

Noua doctrină militară a Rusiei introduce şi conceptul de "disuasiune non-nucleară", care presupune menţinerea unui înalt nivel de pregătire a forţelor militare convenţionale şi un angajament pentru organizaţiile regionale de securitate precum CSI sau Organizaţia pentru Cooperare de la Shanghai.

Rusia îşi rezervă totuşi dreptul de a-şi folosi arsenalul nuclear în caz de agresiune împotriva ei sau a aliaţilor ei sau în caz "de ameninţare la însăşi existenţa statului".

×