x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia considera ratarea MISTRAL ca un avantaj

Rusia considera ratarea MISTRAL ca un avantaj

de Dan Constantin    |    07 Aug 2015   •   08:26
 Rusia considera ratarea MISTRAL ca un avantaj

Acordul pentru stingerea contenciosului Mistral dintre Rusia si Franta este privit de analistii militari de la Moscova ca o mare usurare pentru bugetul rus al Apararii.

O analiza publicata de Moskow Times releva ca bugetul Apararii a fost redus in acest an cu 48 de miliarde de dolari, iar returnarea celor 1,5 miliarde platite Frantei in avans pentru navele nelivrate va umple alte goluri.

Aplicand proverbul strugurilor acri, analistii citati de publicatie declara ca portelicopterul Mistral nu a fost un contract de achizitie din ratiuni strict militare ci un contract politic, menit sa ajute industria franceza intr-un moment dificil.

Alti analisti militari rusi considera ca renuntarea la Mistral usureaza alte cheltuieli care ar fi fost destinate insotirii portelicopterelor de nave de aparare, care sa suplineasca lipsa de armanment a navelor portelicoptere.

Pe de alta parte surse citate de publicatii din Rusia declara ca industria militara indigena poate sa construiasca nave similare cu Mistral.

Portelicopterele Mistral au fost comandate in 2011 ; santierele franceze au primit 1,3 miliarde euro de la Rusia.
Nu este clar ce utilizare vor avea cele doua nave Mistral finalizate in santierele de la Saint Nazaire. 

×
Subiecte în articol: MISTRAL