x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rușii fac avioane „Star Wars”

Rușii fac avioane „Star Wars”

de Şerban Mihăilă    |    02 Aug 2017   •   17:05
Rușii fac avioane „Star Wars”

A șasea generație de avioane de luptă din Rusia va utiliza lasere de mare putere, capabile să „ardă” rachetele inamice. Forțele aeriene ruse au deja instalate sisteme laser de apărare pasivă pe aparatele sale de zbor, însă noua armă va avea capacitatea de a distruge proiectilele lansate în direcția avioanelor.

 

Rachetele aer-sol sau aer-aer au în comun sistemul de localizare, instalat pe proiectilele care utilizează radarul sau tehnologia de ghidare după căldură, pentru a găsi și distruge țintele inamice.  Industria rusă de apărare susține că va plasa lasere de mare putere pe noile avioane de luptă, de generația a șasea, care vor avea capacitatea de „a arde” sistemele de ghidare inamice aflate pe rachetele lansate în direcția lor, scrie „The Washington Times”. În acest fel, proiectilele adversarilor nu-și vor mai atinge ținta. „Avem instalate deja sisteme laser de protecție pe avioane și elicoptere, însă acum discutăm despre o evoluție în domeniul laserelor de putere, ce va permite distrugerea fizică a sistemelor de ghidare plasate pe rachetele care atacă”, a declarat Vladimir Mikheyev, unul dintre responsabilii Grupului pentru Tehnologie Radio-Electronică din Rusia, citat de agenția TASS. „Vorbind la modul general, vom putea arde «ochii» rachetelor care «ne iau în vizor». Firește, aceste sisteme vor fi plasate pe avioanele de luptă de a șasea generație”, a adăugat el. În același timp, tehnologia dronelor reprezintă o prioritate a industriei ruse de apărare, mai scrie publicația americană. Aparatele de zbor cu pilot care se deplasează înconjurate de o flotă de drone reprezintă un concept experimentat tot mai des pe ambele maluri ale Atlanticului. „Una dintre dronele din formațiunea de zbor va avea armament cu microunde, inclusiv muniție ghidată electronic, iar o altă dronă va transporta dispozitive  de suprimare radio-electronică și distrugere. O a treia dronă va avea un set de arme standard. Fiecare misiune specifică va fi soluționată de armamente diferite”, a afirmat Vladimir Mikheyev. Armele pe bază de microunde vor completa componentele laser plasate pe avioanele cu pilot.

 

Industria rusă de apărare susține că va plasa lasere de mare putere pe noile avioane de luptă, care vor distruge rachetele inamice.

 

 

×