x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe S-a crezut că este doar o LEGENDĂ! Ce au descoperit arheologii în Marea Mediterană, la 45 de metri adâncime (VIDEO)

S-a crezut că este doar o LEGENDĂ! Ce au descoperit arheologii în Marea Mediterană, la 45 de metri adâncime (VIDEO)

29 Apr 2013   •   10:50
S-a crezut că este doar o LEGENDĂ! Ce au descoperit arheologii în Marea Mediterană, la 45 de metri adâncime (VIDEO)

Vechiul oraş egiptean Heracleion, numit şi Thonis, s-a scufundat în Marea Mediterană acum 1.200 de ani, iar despre el s-a crezut că este doar o legendă. Arheologii au demonstrat însă contrariul, ruinele oraşului fiind descoperite de aceştia la 45 de metri sub apă.

Potrivit The Telegraph, în ultimele luni, arheologi din toată lumea s-au adunat la Univeristatea Oxford pentru a discuta despre descoperirile care au început să fie scoase la suprafaţă, din comorile de la Heracleion, oraşul care are fost centrul vamal principal prin care se efectuau toate schimburile comerciale provenite din Grecia şi din alte zone din Marea Mediterană, care intrau în Egipt.

Arheologii au descoperit epavele a mai mult de 64 de nave îngropate în nisip, monede din aur, obiecte din bronz, o statuie uriaţă de 4,8 metri, dar şi sute de statui mai mici ale zeităţilor.

Se crede că acest oraş a fost construit în secolul al VIII-lea i.Hr.. El se află la gura de varsare a fluviului Nil in Marea Mediterana. Oamenii de stiinta nu stiu deocamdata cauza scufundarii orasului 1.000 de ani mai tarziu, dar se crede ca nivelul marii a crescut treptat si s-a produs o prabusire brusca a solului.

×