x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA își redeschid granițele pentru călătorii vaccinați după 20 de luni

SUA își redeschid granițele pentru călătorii vaccinați după 20 de luni

08 Noi 2021   •   10:00
SUA își redeschid granițele pentru călătorii vaccinați după 20 de luni

Statele Unite își redeschid luni granițele pentru vizitatorii străini cu schemă completă de vaccinare, punând capăt unei interdicții de intrare de 20 de luni, anunță BBC.

Interdicția a fost impusă de fostul președinte Donald Trump din cauza Covid-19.

Ea a afectat cetățenii non-americani din peste 30 de țări, inclusiv din Marea Britanie și statele UE.

Companiile aeriene se așteaptă la o avalanșă de vizitatori odată cu ridicarea restricțiilor pentru cei care sunt complet vaccinați și care se supun testelor și urmăririi contactelor.

În încercarea de a opri răspândirea coronavirusului, frontierele SUA au fost inițial închise pentru călătorii din China la începutul anului 2020. Restricțiile au fost apoi extinse și la alte țări.

Regulile au interzis intrarea majorității cetățenilor care nu sunt cetățeni americani și care au fost în Marea Britanie și într-o serie de alte țări europene, precum și în China, India, Africa de Sud, Iran și Brazilia.

În conformitate cu noile reguli, călătorii străini vor trebui să prezinte dovada vaccinării înainte de a zbura, să obțină un rezultat negativ la testul Covid-19 în termen de trei zile de la călătorie și să predea datele lor de contact. Nu vor trebui să intre în carantină.

Frontierele terestre ale SUA cu vecinii Canada și Mexic se vor redeschide, de asemenea, pentru cei complet vaccinați.

Mii de migranți au sosit în zonele situate de-a lungul frontierei Mexicului cu SUA, sperând să profite de noile reguli.

În sudul Mexicului, o nouă caravană formată din mii de migranți, în principal din America Centrală - mulți dintre ei copii - a trecut din Chiapas în statul Oaxaca, cu scopul final de a ajunge la graniță și de a fi acceptați în SUA.

UE a recomandat în luna iunie să permită călătorilor americani să intre în blocul comunitar, în timp ce vizitatorii din SUA au putut călători în Regatul Unit începând cu 28 iulie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: granite sua