x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Suedezii construiesc 500 de buncare noi!

Suedezii construiesc 500 de buncare noi!

07 Mar 2018   •   15:52
Suedezii construiesc 500 de buncare noi!

De frica rusilor, de teama unei "actiuni agresive" din partea Moscovei, Suedia a decis sa construiasca 500 de buncare noi. Intr-un interviu acordat postului de televiziune NBC, Ove Brunnstrom, reprezentant al agentiei pentru situatii exceptionale a declarat ca adaposturile sunt utile in cazul in care guvernul decide sa declare nivel maxim de alerta.

 

"Va fi nevoie de buncare daca Suedia se va trezi in pragul unui conflict militar sau daca va fi atacata", a adaugat oficialul. Potrivit spuselor sale, in ultima perioada, dupa stirile de seara, cetatenii suna la agentie cerand mai multe informatii despre respectivele adaposturi.

Recent, Comisia pentru aparare a Suediei si-a anuntat intentia de a moderniza veghile adaposturi si de a construi altele noi. Nu a mai existat o astfel de decizie in ultimii 15 ani.

Conform calculelor agentiei, realizarea a 500 buncare noi are nevoie de o investitie de cel putin 125 milioane de dolari. Va fi un program care, dupa toate probabilitatile, se va intinde pe o durata de 10 ani.

×