x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Surpriză: Donald Trump l-a demis pe secretarul american al Apărării, Mark Esper

Surpriză: Donald Trump l-a demis pe secretarul american al Apărării, Mark Esper

09 Noi 2020   •   21:16
Surpriză: Donald Trump l-a demis pe secretarul american al Apărării, Mark Esper

Preşedintele în funcţie al Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat, luni după-amiază, demiterea secretarului Apărării, Mark Esper, precizând că succesorul acestuia va fi Christopher C. Miller, în prezent directorul Centrului pentru Combaterea Terorismului.

"Sunt bucuros să anunţ că respectatul director al Centrului Naţional pentru Combaterea Terorismului, Christopher C. Miller, (confirmat în unanimitate de Senat), va fi secretar interimar al Apărării, cu efect imediat. Chris va face o treabă foarte bună. Mark Esper şi-a încetat activitatea. Aş vrea să îi mulţumesc pentru activitate", a anunțat Trump prin Twitter.

Decizia lui Trump este neobişnuită pentru politica din Statele Unite, unde preşedinţii care au pierdut alegerile nu schimbă membri ai administraţiei înainte de finalul mandatului, notează agenţia Associated Press. Dar Trump nu a recunoscut încă victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

Esper a avut disensiuni puternice cu Trump începând din vară, în contextul protestelor violente din SUA. Esper a refuzat să mobilizeze militari activi pentru misiuni de menţinere a ordinii publice în zonele în care aveau loc proteste antirasism.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Donald Trump